Noitaikkuna: Anteeksi vaan Rouva Ministeri

Minun mielestäni valtakunnassa ei voi olla virallisesti kuin yksi noita, siis samanaikaisesti,  niin kuin ei presidenttiäkään, siis sitä oikeaa. Muita kyllä riittää. Tarkistin vielä noitaluettelostani, joten Teitä ei ole virallisesti valittu, tarkoitan viirein ja banderollein. Pidän mieluusti itselläni tämän vuoden ”hyväntekijän” kyseenalaisen maineen. Parantajaksi minusta ei ole muuten kuin ukon kuulon suhteen, jonka pystyn huutamalla korjaamaan.

Mitä taas tulee systemaattisuuteen ja johdonmukaisuuteen, joista mainitsitte, luovutan ne ilomielin edelleen käytettäväksenne, sillä totuuden nimissä minun on tunnustettava, että sellainen näkyjen näkijä ja tekijä en ole, että uskaltaisin sanoa olevani tasapuolinen kaikkia kohtaan. Riittää kun systemaattisesti ja johdonmukaisesti, sanojanne taas lainatakseni, yritän keksiä ukolle uskottavia selityksiä yölennoistani. Ymmärrän hyvin turhautumisenne, sillä ei ole todellakaan helppoa pysyä omassa totuudessanne, kun se ei meinaa aina meikäläiseltäkään onnistua. Joten voitte rauhassa jatkaa omaa noitumistanne, mutta viiriä en taistelutta ennen ensi kesää luovuta.

Vaikka Lieroiselle kävikin huonosti, elämme onneksi aikaa jolloin kirjat ja ihmiset saavat julistaa totuuttaan rauhassa ja uskoa mitä haluavat. Välillä kyllä intoudun toteamaan, että totuus ei pala tulessakaan vaikkei meikäläisiä enää poltetakaan. – Mikä totuus? vastaa ukko peräkammarista. Tuohon ei noidallakaan ole vastausta. Sen sijaan syvennyn mieluummin ihastelemaan uutta logoani. (kuva) 

Noita 33

Julkaistu 11.10.2016 17:03