Ystävyyskoulumme vierailu Ruovedellä

Ruoveden Yhteiskoulun peruskoulu ja lukio ovat olleet mukana monissa kansainvälisissä projekteissa. Niiden ansiosta koulumme yläasteelaisilla sekä lukiolaisilla on ollut mahdollisuus päästä vierailemaan ystävyyskouluissamme kuten Olevano Romanossa, Italissa tai Neustad Dossessa, Saksassa. Oppilailla on ollut myös mahdollisuus majoittaa ystävyyskouluiltamme täällä vierailulla olleita oppilaita.

Viimeisin ystävyyskoulun vierailu Ruovedellä oli viikolla 11, jolloin koulussamme vieraili 19 italialaista vaihto-oppilasta ja heidän kaksi opettajaansa. Oppilaat majoittuivat Ruoveden yhteiskoulun yläasteen oppilaiden ja lukion opiskelijoiden kodeissa. Majoittajia oli yhteensä 13, joten jotkut heistä majoittivat kaksi italialaista. Siskoni Heli Mäki oli yksi majoittajista. Hän majoitti meillä kaksi italialaista vaihto-oppilasta, joista toisen luona hän oli itse asunut kun oli koulumme vierailulla Italiassa viime syksynä.
Italialaiset vaihto-oppilaat ja heidän opettajansa saapuivat Ruovedelle maanantai-iltana 9. maaliskuuta ja he lähtivät kotimatkalleen saman viikon sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.
Koulu oli järjestänyt italialaisille ja heidän majoittajilleen vierailun ajaksi ohjelmaa. Italialaiset osallistuivat muutamille majoittajiensa oppitunneille, he kävivät Taide- ja teollisuushistorian museoissa Mänttässä, Ähtärin eläinpuistossa sekä Tampereella, jossa heillä oli kaupunkikierroksen lisäksi myös vapaa-aikaa ruokailuun ja shoppailuun.

Koulun järjestämän ohjelman lisäksi majoittajat suunnittelivat lisäaktiviteettejä. Monet viettivät aikaa nuorisotila Vintillä ja useat italialaiset osallistuivat yläasteen oppilaskunnan järjestämään discoon. He kävivät myös erään majoittajan luona saunaillassa sekä katsomassa Ruoskan edustuksen peliä.
Osa majoittajaperheistä vei heitä myös Himokselle laskettelemaan ja osa taas uudestaan Tampereelle ostoksille. Lisäksi majoittajat vuokrasivat Muroleesta mökin, jossa he viettivät lauantai-illan yhdessä porukalla ja osa myös yöpyi siellä.

Meillä majoittuneet italialaiset olivat todella mukavia ja heidän kanssaan oli ilo jutella. Viimeisenä iltana he halusivat vielä kokata meille italialaista pasta carbonaaraa. Se oli pastasta ja pekonisuikaleista valmistettu illallinen.
Viikko kului todella nopeasti ja paljon uusia ystävyyssuhteita ja muistoja syntyi!
Mielestäni koulumme kansainvälisyys antaa hienon mahdollisuuden niin yläkoululaisille kuin lukiolaisillekin nähdä ja kokea erilaisia kulttuureita.


Julkaistu 25.03.2015 12:26