Insta, snäppi, mitä näitä nyt on...

Sosiaalinen media. Miksi ihmeessä sellainen edes on?
Välillä pysähtyy miettimään, miksi pitää jakaa omia tekemisiään ja kuvia niistä. Miten ihmeessä siitä hyötyy?

Itse käytän sosiaalista mediaa mielestäni kohtalaisesti. Olen Instagramissa, Facebookissa ja Snapchatissa. Facebookiin liityin jo monta vuotta sitten, Instagramiin muutama vuosi sitten ja Snapchattiin noin puoli vuotta sitten.

Moni käyttää ns. "somea" seuratakseen julkisuuden henkilöiden ja muiden heillle tärkeiden henkilöiden elämää. Usea julkkis päivittää Instagram- ja Facebook tiliään monesti päivässä, jotta heitä seuraavat ihmiset pysyisivät mukana heidän tekemisissään.

Minun omalla Facebookin etusivullani on usein videoita, ilmoituksia jos joku vaihtaa profiilikuvan, tai jos joku kommentoi toisen kuvaa.

Uskon, että useilla – varsinkin nuorilla – on tapana selata vielä puhelintaan tai muuta laitetta ennen nukkumaan menoa sängyssä. Tutkitusti se ei ole hyväksi, sillä unen saanti on vaikeaa ruudun töllöttämisen jälkeen.

Koulussa yläasteelaisten ja lukiolaisten ei ole pakko mennä välitunneilla pihalle. Kun itse olin yläasteella niin ei meidänkään tarvinnut mennä valitunnilla pihalle. Muistan sen päänsäryn ja väsymyksen tunteen kuin eilisen päivän. Ja vielä sen lisäksi että ei mennä pihalle, niin lähes jokainen oppilas jonka näkee kävellessään koulun käytävillä käyttää puhelintaan.

On sosiaalisesta mediasta myös hyötyä. Uutiset ja muut tapahtumat ovat nopeasti saatavilla. Nykyään monet jo lukevat oman sanomalehtensä sähköisesti.
Sosiaaliseen mediaan pääsee monella eri laitteella, kuten puhelimella, tietokoneella, tabletilla ja Playstationilla. Se on helppoa, ja sinne pääsee nopeasti.

Tulevaisuus näyttää mielestäni hieman huolestuttavalta, sillä nuoret tuntuvat olevan kiintyneen älylaitteisiinsa. Sitä käytetään joka paikassa eikä välitetä hyvästä käytöksestä, kuten että kun joku puhuu sinulle niin katsot silmiin etkä tuijota ruutua. Toivotaan, että tämä asia kääntyy parempaan suuntaan!

Julkaistu 05.04.2016 17:26