Noitaikkuna: Hei te kaikki siellä!

Pakko kertoa.
Olin juuri päässyt tuudittautumaan vuoden kestävään pestiini, kun ukko pamautti aamukahvilla, että et sitten saanutkaan voitostasi kauan nauttia.
–Mitenkä niin? minä kiljaisin.
– Vastahan aloin opetella sitä lauluakin ensi vuoden käräjätoria varten, kun kuitenkin kysyvät, että miten se vuosi on mennyt.
–Niin mitä laulua? hän kysyi.
– No tietenkin sitä Laura Närhin laulamaa: "Mä annan sut pois, mä päästän sut pois, vaikka sattuu." Tosin minun täytyy ottaa muutama laulutunti ennen sitä, mutta pitihän tässä vielä olla aikaa, minä jatkoin.
– Kuka se uusi noita sitten oikein on ja mistäs tiedät, kuka sano? minä utelin.
– Mikä lie markkinamies, en tiedä, netistä luin, hän vastasi.

Hetken asiaa puntaroituani, päätin ryhtyä vastahyökkäykseen.
– Kuule, kaiken maailman nuijanheiluttajat eivät niin vain meikäläisen titteliä varasta, ei ainakaan ilman taistelua. Minä ryhdynkin ensi töikseni harjoituttamaan tuota nuorempaa pysymään luudan varrella, kun sen emo ehti valitettavasti kuolla. Se olisi oppinut tämänkin tehtävän  yhtä nopeasti kun suojatien ylittämisen, minä jatkoin.

– Sinä saat sillä aikaa ottaa selvää noitien ylilentomahdollisuuksista ja –korkeudesta, ettei naapuri nyt aikakaan siitä pääse sanomaan. Lisäksi minä avaan ensi  tilassa Ruovesi-lehden nettisivuille mielipidepalstan, johon muutkin noidat voivat kirjoittaa. Onhan meitä valittuja noitia sentään jo 33 (tosin yksi kolmannes on jo poistunut), ja jos eivät halua nimellään kirjoittaa, niin minulta löytyy kyllä järjestysnumerotkin.

– Olen vahvasti sitä mieltä, että kyllä Noitakäräjien johtokunta osaa päätöksenä tehdä, siihen ei nyt kyllä taitamattomia tarvita, varsinkaan jos ei ole selvää käsitystä raadin perusteluista. Ei tässä maailmassa vielä kaikki kaupan ole, minä tokaisin.
– No tee mitäs tahdon, niinhän sinä aina, ukko sanoi. 

– Mikä se sinun blogipalstasi nimeksi sitten tulee, jos joskus satun nettiä selailemaan? hän kysyi.– Tietysti  NOITAIKKUNA, ja minähän olen jo noita numero 33, joten eiköhän tällaisesta joukosta mielipiteitä löydy.
– Mutta sitä ennen me voisimmekin  pitää ensimmäisen kokoontumislennon vaikkapa Noitien Yön ilotulitusrakettien joukossa, minä rupesin hänelle haaveilemaan.

Tuota ei ukko enää jaksanut kuunnella, vaan pakeni työhuoneeseensa vetäen oven visusti perässään kiinni.

 Vuoden 2016 Noita

Julkaistu 16.08.2016 18:20