Maija Asunta-Johnston

Oi kuusipuu eli joulukuusta ostamassa Itävallassa

11.12.2018

Niiden 45 vuoden aikana, jotka olen asunut Wienissä, olen joutunut luopumaan monesta suomalaisesta jouluperinteestä, joistakin vapaaehtoisesti, muutamasta jopa ilomielin. Toisista perinteistä olen halunnut pitää kiinni, ja niihin kuuluu joulukuusi, aivan oikea suuri joulukuusi.

Vietän perheeni, siis aikuisten lasteni kanssa joulun mökillämme unkarilaisessa pikkukylässä lähellä Itävallan rajaa.Kuusen hankin Itävallan puolella Halbturnissa sijaitsevalta kuusenkasvattajalta: ajan autolla hänen kuusipeltonsa viereen, etsin mielestäni sopivan kokoisen ja tietysti metsikön kauneimman kuusen, joka sahataan silmieni edessä poikki, työnnetään alumiiniputken läpi verkkoon ja pakataan autooni.

Lue lisää...

Anna Häyrynen

Pelitön viikko

29.11.2018

Aaah, perjantai-iltana huomasin, kuinka ihana hiljaisuus kotona oli ollut pelittömän viikon ajan. Perjantaina illan suussa pakkasimme mieheni kanssa yöretkivarusteita ja lapset saivat sen aikaa katsoa lasten ohjelmia. Tulipa sieltä ruudulta sietämätöntä kimitystä. Kimittävän ohjelman pelasti vain se, että tarinassa oli opetus.

Visuveden koulun vanhempainillassa päätimme pitää pelittömän viikon koulun Vanhempainyhdistyksen ehdotuksesta. Myös vanhempia kannustettiin tarkkailemaan ja vähentämään omaa ruutuaikaansa. Tämä äiti joutuu ainakin nostamaan kätensä pystyyn, kun aletaan etsiä aikasyöppöjä sieltä neuletakin taskusta.

Lue lisää...

Pertti Huusko

Vaarallista työmatkailua ulkomailla

29.11.2018

Kauhistuneina saimmet tiedotusvälineistä pari viikkoa sitten tiedon, että pienkone oli syöksynyt maahan Zimbabvessa. Menehtyneiden joukossa oli suomalaisia liikemiehiä.

Elettiin 1990- lukua. Alaiseni kanssa olimme metsäkonebisneksessä maailman johtavalla brandilla, Timberjackilla vastuussa koko Euroopasta, Lähi-Idästä, Afrikasta ja Neuvostoliitosta. Euroopan ja Neuvostoliiton markkinat olivat suurimmat ja menestyneimmät, eikä meillä millään riittänyt,aika kahlata eksootttisIa pieniä, uusia markkinoita. Kunnes päätimme toisin. Buukkasimme allakasta kahden viikon tiiviin reissun mustaan Afrikkaan ja Etelä-Afrikkaan.

Lue lisää...