Anu Kuivasmäki

Mitä tein kesällä?

16.08.2018

Kun koulu alkaa syksyllä, ope kysyy mitä olette tehneet kesän aikana. Päätin itsekin kirjoittaa mitä tein kesällä. Ihan vain sen takia, etten soimaisi itseäni niistä tekemättömistä töistä.

Eikös niin, että kesien varalle on perinteisesti kasattu kovat odotukset ja ennen kaikkea työleirimäinen todo-lista. Se on ehkä jotain suomalaista. Perinteisesti kelit suosivat kesäisin mökkitöitä ja matonpesua. Minunkin piti pestä matot. Vein matot mummolaan, ne peseytyivät siellä.

Lue lisää...

Pertti Huusko

Taulukaupan iloja ja pyllähdyksiä

30.07.2018

Noitakäräjien aikaan pidin taidemyyntinäyttelyn Urheilutalolla aika monennetta kertaa. Tauluja ja taide-esineitä on minulla varastoituna yli 400, joten tyhjennettävää kyllä riittää vielä vuosiksi. Jälkikasvuni ei näistä ole kiinnostunut, joten pyrin realisoimaan varastoni hyvinkin aggressiivisella hinnoittelulla.

Kaikki alkoi aikoinaan siitä, että exäni suku on taidekauppiaita ja vahingossa ajauduimme tähän liiketoimintaan. Hänen nuorempi veljensä oli varannut liikehuoneiston uudesta kohteesta, kauppakeskus ELO'sta Ylöjärvellä. Valitettavasti hän kuoli tapaturmaisesti noihin aikoihin. Isolla veljellään oli tosi hyvin menestyvä taideliike Lempäälän Ideaparkissa. Lähdimme oman toimemme ohella exäni, poikansa ja minä pyörittämään tätä kauppaa. Haaveksuin eläköidyttyäni pyörittäväni taidekauppaa harrastus- ja mielenkiintopohjalta.

Lue lisää...

Maija Asunta-Johnston

Kesämuistoja I

26.07.2018

Kesäkuussa juhlin kulmikasta syntymäpäivääni kotikyläni Väärinmajan kylätalossa Tapiolassa. Juhlat onnistuivat; oli mukava tavata nuoria ja vanhoja sukulaisia, koulu- ja opiskelutovereita sekä muita ystäviä ja kylänmiehiä, ja kaikilla oli käsittääkseni hauskaa, eritoten illan kääntyessä yöksi ja karaoken soidessa. Kiitos kaikille mukana olleille tätäkin kautta!

Tapiolan juhlasalissa näyttämön vastapäisellä seinällä, keittiötilojen oven yläpuolella minua tervehti hirvi, paremminkin täytetty komeasarvinen hirvenpää. Hirven on vuosia sitten ampunut sisarenpoikani Petri Asikainen ja hän on lainannut/lahjoittanut täytetyn pään Tapiolaan. Me – hirvi ja minä – olemme vanhoja tuttuja, ystäviä suorastaan. Miten niin?, kysyt. Maltapa, niin kerron:

Lue lisää...