Maija Asunta-Johnston

Tammikuussa Suomessa

06.02.2018

Kävin tammikuussa Ruovedellä juhlimassa 90-vuotiasta Kirsti-tätiäni, sukumme viimeistä vanhan polven edustajaa. Juhlat menivät hyvin, juhlakalu oli pirteä ja jaksoi kätellä mennen tullen kaikki noin sata vierastaan ja kysellä moneenkin kertaan, kuka kukin oli. Pitipä hän spontaanisti pienen kiitospuheenkin. Summa summarum: hienosti meni!

Nautin täysin rinnoin Suomen lumisesta talvesta, pakkasesta ja henkeäsalpaavan kauniista maisemista – Wienissä ja Várbalogissa en viime vuosina ole lunta juuri nähnyt. Teimme sisarieni kanssa kävelylenkkejä metsään, kahlasimme hangessa, kaatuakin joku taisi, mutta mitä siitä, metsä oli raikas ja lumi puhdasta, valkoista. Otin kuvia ja katselen niitä välillä, kun on tihkusateinen, harmaa päivä.

Lue lisää...

Anna Häyrynen

Renkaita, pyöriä ja pyöreitä

31.01.2018

Yritän tiivistää tammikuun, joka on tuonut tullessaan jännitystä sekä hyviä ja huonoja uutisia. Tammikuussa juhlakausi sen kun paranee meidän perheessä. Tänä vuonna saatiin juhlia pyöreitä syntymäpäiviä. Toisille lahjat olivat yllätyksiä ja toisille yllätykset paljastuivat ennen aikojaan mutta haittaako se. Pippaloiden myötä näin myös lopulta Kormuksen livenä.

Tammikuussa se kärry löysi lopulta uuden omistajan. Se kärry, josta kirjoitin syksyllä. Tammikuussa myös yksi alamäkipyörä löysi uuden omistajan. Jäbä osti sen. Ja toinen jäbä myi sen. Opin vähän stadia siinä, enkä ole aivan varma, nuoreninko vai vanheninko siinä samalla.

Lue lisää...

Pertti Huusko

Härkäviikkojen tappamista

29.01.2018

Härkäviikot tai selkäviikot ovat juhlapyhätön aika loppiaisesta pääsiäiseen. Puhutaan myös talven selän taittumisesta.

Bisneselämässä minua ihmetyttää toiminnan hidas käyntiinlähtö loppiaisen jälkeen jopa useammaksi kuukaudeksi. Vuoden vaihteeseen, Sylvesterin yöhön saakka, painetaan aina täysillä ja pajatso on tyhjä uuteen vuoteen lähdettäessä. Metsäkoneajoilta muistuvat mieleeni toisen Ruotsin tehtaamme tuotantoluvut, 27 konetta joulukuussa ja yksi vaivainen tammikuussa. Tilauskantaa ja kysyntää kylläkin oli, ja sama porukka töissä.
    Jääkiekkokausi on identtinen. Syksyn pelivoitto ja kolme pistettä eivät kiinnosta, mutta keväällä tuo voitto ja pisteet hehkutetaan median lööpeissä jumalasta seuraavaksi.

Lue lisää...