Maija Asunta-Johnston

Suvisunnuntai

14.08.2017

Sinä sunnuntaina heräsin mökillä aikaisin. Ehtisin vaikka hakea Kirstin ja mennä kirkkoon, ajattelin. Tuumasta toimeen.

Olin hyvissä ajoissa tätini ovella, ehdimme hyvin pukeutua kirkkovaatteisiin, ja sitten vain kirkolle. Mutta mitä kummaa: kirkon portti oli kiinni, parkkipaikalla aivan hiljaista, ei täällä voi mitään jumalanpalvelusta olla! Ilmoitustaululta luin, että tilaisuus olisi uudessa seurakuntakeskuksessa kello 11.

Meillä oli tunti aikaa, päätimme mennä rantaan kahville. Mutta rantaravintolan ovella oli lappu, avataan klo 11. Ei kai kukaan ennen yhtätoista halua suunnuntaiaamuna aamiaista syödä, siellä ilmeisesti ajatellaan. No, kahvitellaan Kukkapaikassa! Mutta ei onnistunut sekään, ulko-ovi oli kiinni, paikka hiljainen. Nuori rekkakuskikin tempoili ovea eikä tyytynyt hiljaa toteamaan sen olevan kiinni, vaan päästi ilmoille viljavan sanatulvan, eivätkä ne sanat olleet kuulaita suvisunnuntaisanoja. ”Eikö tässä helvetin kylässä ole ainuttakaan paikkaa, jossa voisi saada aamiaista, p… vieköön…” jne.

Lue lisää...

Pertti Huusko

Melu – salakavala kumppanimme

11.08.2017
Istuin Taysin pääoven edessä pihalla penkillä auringossa katsellen tekopuutarhaa ja sen muoviomenapuuta. Olin happi- ja luontohyppelyllä toipumisosastolta. Äkkiä päähäni jysähti, että joku on pielessä, joku häiritsee.
 
Melu!  Hurja, monenmoinen luontoon kuulumaton möykkä osui aivoihini! Rakennustyömaa, käynnistyvien taksien dieselien mörähdys, ovien läimähdykset, potilaita katsomaan menevien ihmisten riitely reitistä, Medi-Helin yllättävä pörinä, tupakkamiehen äreä kysymys, saahan tässä tupakoida...
 
Panikoiduin ja lähdin sairaalakompleksiin sisälle.

Lue lisää...

Pertti Huusko

Metsästys - antoisa harrastus

02.08.2017

Intohimoinen metsästäjäkin joutuu pitämään harrastuksestaan kesätauon- ainakin kotimaassa. Heinäkuun lopussa posti tuo metsästyslehtiä, jolloin metsämiehen adrenaliini taas kohoaa. Niin tuli lehti nytkin.

Kausi alkaa seurojen syyskokouksilla,  ja metsästys 10. elokuuta  kyyhkysjahdilla. Varsinainen isompi PUM on sorsastuksen alku 20. elokuuta. Jänismiehet ja -naiset pääsevät passittamaan syyskuun alusta, ja metsäkanalintujen osalta kausi alkaa 10. syyskuuta. Huomionarvoista on, että linnunmetsästystä on viime vuosina lyhennetty ja rajoitettu ja saaliskiiintiöitä pienennetty vuosi vuodelta supistuneiden kantojen  vuoksi. Suomen riistakeskus antaa valtakuntaa koskevan metsäkanalintujen metsästystä koskevan ohjeistuksen 8. syyskuuta. Metsästysseurat voivat tehdä näitäkin tiukemmat ehdot paikallisen lintukanta-arvion mukaan.

Lue lisää...