Matkaliput Leijona-paitaan jaettiin

Maanpuolustus. Ruoveden urheilutalolla järjestettiin keskiviikkona 7. syyskuuta kutsunnat, joihin osallistui 23 asevelvollisuusikäistä. Tänä vuonna kutsunnanalaiset ovat pääosin vuonna 1998 syntynyttä ikäluokkaa.

Pirkanmaan aluetoimiston asevelvollisuussektorin johtaja komentajakapteeni Timo Ikonen muistutti avaussanoissaan ruovesiläisiä siitä, että loppujen lopuksi asenne ratkaisee myös varusmiespalveluksessa.
– Eikä aina kannata mennä rimaa hipoen. Ottakaa palveluksesta hyöty irti. Se voi tarjota joillekin teistä esimerkiksi ammatin, Ikonen jatkoi.
Palvelusajan hyödyntämiseen kannusti myös Ruoveden kunnan edustajana kutsunnoissa ollut kunnanvaltuuston puheenjohtaja Marko Kivi.

Vs. kirkkoherra Juha Itkonen puolestaan toi seurakunnan tervehdyksen nuorille miehille. Kirkkoherra löysi palvelukseen astumiseen näkökulman urheilun puolelta.
– Ruovesi on jääkiekkopaikkakunta. Ja monelle jääkiekkoilijalle pelaaminen maajoukkueessa eli Leijonissa on mieleinen tehtävä ja myös unelma. Te olette nyt saaneet kutsun Leijona-paitaan Suomen kansalaisina.
Yleisen osuuden jälkeen nuoret pääsivät vuorollaan kutsuntalautakunnan eteen.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 09.09.2016 08:00