Kylvökone ja pannuja kaupan

Vanha tavara. Ruhalan SEOlla järjestettiin lauantaina rompetori. Ikääntynyttä, mutta käyttökelpoista tavaraa oli asetellut myyntipöydille yli 30 myyjää eri puolilta Pirkanmaata.

Tavaravalikoima ulottui rompetorien hengen mukaisesti vaatteiden, kirjojen, polkupyörien ja työkalujen kautta aina pesukoneen poistovesiputkiin, uuninluukkuihin ja vanhoihin matkapuhelimiin.
Reijo Korkeamäki oli tullut Ruhalaan Lempäälästä. Korkeamäki kertoi kiertävänsä rompetoreilla kesäisin myymässä vanhoja työkaluja ja valurautapannuja sekä -patoja. Mielenkiintoisin esine Korkeamäen myyntikokoelmassa oli kuitenkin peräisin maatalouden piiristä: 1950-luvulta oleva kaulaan ripustettava kylvölaite. Ja mistäpä muualta kekseliäs kylvökone olisi peräisin kuin J. L. Runebergin tunnetuksi tekemän maankuulun viljelijä-Paavon kotipitäjästä.
– Laite löytyi Saarijärven rompetorilta. Pakkohan se oli ostaa, Korkeamäki toteaa.

Rompepäivä järjestettiin ensimmäistä kertaa Ruhalan SEOlla. Päivi Mäkisen mukaan parin viikon valmistautumisaika riitti hyvin, sillä myyjät ottivat uuden tapahtuman vastaan innokkaasti. – Koko viikon soi puhelin. Vähän vain jännitti, tuleeko myyjien lisäksi myös ostajia.
Mäkisen huoli osoittautui lopulta kuitenkin turhaksi, sillä SEOn pihamaalla kierteli lauantaina yleisöä runsain mitoin.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä. 

Julkaistu 28.09.2016 14:52