Kunnalta avustuksia kylille

Kylät kunniaan. Ruoveden kunnan sekä Löydä läheltä ja näytöltä -hankkeen järjestämät Kylät kunniaan -kierrokset alkoivat viime viikolla.

Torstaina kylävieraat tapasivat Pajuskylän, Tuuhosen ja Mustajärven asukkaita Pajuskylän erä- ja luontokeskuksessa. Illan avajaissanat lausuneen kunnanjohtaja Eeva Kyrönviidan mukaan kyläkierroksen tarkoitus on kylien elinvoimaisuuden säilyttäminen tuleville sukupolville
– Haluamme omalta osaltamme kehittää Pajuskylän, Tuuhosen ja Mustajärven kylien elämää, kunnanjohtaja sanoi.
Virkamiesjohto oli lähtenyt kyläkierrokselle erityisesti kuulemaan asukkaiden ideoita siitä, miten he haluaisivat omaa kotikyläänsä kehitettävän. Tuomisina vierailla oli lupaus rahallisesta tuesta kylille.
– Ensi vuoden talousarviossa tulee olemaan korvamerkitty summa, josta on mahdollista maksaa kylille pieniä avustuksia, Kyrönviita kertoi.
Esimerkiksi Pajuskylän kohdalla avustus voisi tarkoittaa uimapaikan kunnostamista kuormallisella hiekkaa kunnan laskuun. Tekninen johtaja Harri Apell kertoi myös, että kunnan maankäyttösuunnitelman yhteydessä on tarkoitus luoda jokaiselle kylälle oma kehitysohjelma.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 11.10.2016 13:30