Kamarimusiikkijuhlan suunnittelu täydessä vauhdissa

Tapahtumat. Ensi kesän Musiikkia!Ruovesi -kamarimusiikkijuhlat avaa 27. kesäkuuta sopraano Soile Isokoski säestäjänään pianisti Ilkka Paananen.

Isokoski laulaa Tapiolassa suomalaista musiikkia Suomi 100 vuotta juhlavuoden kunniaksi.
– Pieni tila antaa ihan ainutlaatuisen tunnelman ja mahdollisuuden kokea tämä uskomaton taiteilija lähietäisyydeltä, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Anna Aminoff.
Alun perin liedkonsertit olivat pienten salonkien musiikkia. Runojen intiimiys tulee siellä parhaiten esille.
– Kannatta olla kuulolla nettisivujemme kanssa, milloin liput tulevat myyntiin, Aminoff vinkkaa. Festivaalin esiintymispaikat ovat Muroleen ja Ruoveden kirkot sekä Tapiolan kylätalo. Konsertteja on 27.6.-2.7.2017 kaiken kaikkiaan seitsemän.

Festivaali kunnioittaa Suomen 100-vuotista historiaa painottamalla kansainvälisyyttä ennen ja nyt.
– Merkittävää taidetta ei ole koskaan synnytetty sulkemalla rajoja ja eristäytymällä. Tästä tärkeimpinä esimerkkeinä Ruoveden näkökulmasta ovat Sibelius, Gallen-Kallela ja Ellen Thesleff. Halusin tutkia lähemmin näiden kolmen taiteilijan ajatusmaailmaa heidän kirjoituksiensa kautta. Tässä apunani kirjailijat Eppu Nuotio ja Kati Tervo.

Muusikoiden lisäksi kamarimusiikkifestivaalilla esiintyy näyttelijä Carl-Kristian Rundman, joka tulkitsee Akseli Gallen-Kallelan kirjeitä Sibeliuksen musiikin lomassa. Mieleenpainuvia ovat varmasti myös Ellen Thesleffin päiväkirjamerkinnät, joita kuullaan Muroleen kirkossa. Musiikkia! Ruovesi festivaali sai kesän 2016 konserteista erittäin myönteistä palautetta. Tapahtuman kävijämäärä kasvoi, keski-ikä aleni ja kuulijoiden ammattikirjokin laajeni.
– Ohjelmisto sai keskiarvon 4,8 asteikolla 1-5. Se on huikea. Selvästi kynnys lähteä konsertteihimme on madaltunut.

Anna Aminoff näkee Musiikkia! Ruovedessä myös merkittävää potentiaalia matkailun kannalta ja on kiinnostunut rakentamaan yhteistyöpaketteja muiden palveluntuottajien kanssa.
– Ihan varmasti löytyy markkinoita hyville luonto- ja kulttuurimatkailupaketeille, jos ne osataan paketoida kauniisti ja vetoavasti!
Kamarimusiikkijuhlat hakee avukseen uusia innokkaita vapaaehtoistyöntekijöitä. Tekijöitä tarvitaan kaikenlaisiin töihin: kuljetusavuksi, ohjelmien myyntiin, kahvinkeittoon ja niin edelleen.  Myös sponsoreita kaivataan lisää.
– Mukaan voi lähteä aivan pienelläkin tuella, Aminoff sanoo. Musiikkia!Ruovesi ry ottaa myös kannatusjäseniä. Lisätietoa löytyy tapahtuman nettisivuilta.

Julkaistu 26.10.2016 10:34