Veroprosentti laskee ensi vuonna (video)

Valtuusto. Ruoveden kunnan ensi vuoden tuloveroprosentti on 22,00. Asiasta päätti kunnanvaltuusto tiistai-iltana. Veroprosentin suuruus ratkesi äänestyksen jälkeen. Outi Kokko (vas) esitti, että vero olisi pidetty entisellään 22,25 prosentissa. Kokon esitystä kannatti kolme valtuutettua, 24 oli alennuksen kannalla. Veroprosentin lasku neljännesprosentilla on mahdollista, koska kunnan talous on kohentunut talouden tasapainottamisen ansiosta. Kiinteistöveroihin ei tule ensi vuonna korotuksia.

Valtuutettujen määrä laskee ensi valtuustokaudella 27:stä 21:een. Kunnanvaltuusto joutui äänestämään asiasta. Pentti Havanka (sit.kp) esitti, että valtuutettujen määrä olisi pysynyt ennallaan. Hänen esitystään kannatti 6 valtuutettua, vähennyksen kannalla oli 21 valtuutettua.

Ruoveden kunnan johdannaissopimuksista tehdään poliisitutkinta. Valtuusto päätti asiasta äänin 19–2. Päätöstä edelsi ennenäkemätön valtuutettujen vaihto, kun hallituksen jäsenet joutuivat jääväämään itsensä pois asian käsittelystä. Kolmetoista valtuutettua  poistui esteellisenä asian käsittelystä. Myös kunnanjohtaja poistui kokouksesta käsittelyn ajaksi.

Lue lisää kokouksesta keskiviikon lehdestä ja katso video:

 

Uutiseen on lisätty äänestystulos veroprosentista ja korjattu esteellisten määräksi johdannaisten käsittelyssä 13 valtuutettua 12.11.2016 klo 7.57. Video lisätty 15.11.2016 klo 19.04.

Julkaistu 10.11.2016 17:15