Ruovesi jatkaa sote-sopimusta Virtain kanssa

Kunnanvaltuusto. Ruoveden kunnanvaltuusto kokoontui tiistaina 27.12. päättämään sote-yhteistyön jatkamisesta Virtain kanssa.

Kunnanhallitus esitti, että yhteistyösopimusta sote-asioissa jatketaan, kun siihen on saatu haluttuja täsmennyksiä. Täsmennyksistä neuvoteltiin pikavauhtia Virtain kanssa joulukuussa. Vastaesityksenä oli Ruoveden Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajan Antti Moision esitys siitä, että sote-sopimus Virtain kanssa irtisanotaan heti.

Kunnanhallituksen esitys sai 15 ääntä ja hyväksyttiin. Vastaesitys sai 11 ääntä. Marko Kivi jätti kunnanvaltuuston päätökseen eriävän mielipiteensä.

Taustaa: Joulukuun 12. päivän kokouksessa Kokoomus esitti, että Keiturin Sotesta irtaudutaan. Silloin asiaa puitiin lähes kaksi tuntia. Kokouksessa päätettiin valita neuvottelukunta, joka kävi neuvotteluja sopimuksen tarkistamisesta Virtain kaupungin kanssa. Neuvotteluissa saatiin sopimukseen tarkennuksia: Ruoveden terveyskeskuksessa tulee olla vastuulääkäri, Ruoveden osastolla on sekä akuutti- että pitkäaikaispotilaita, ja Ruovedelle perustetaan kuukausittain kokoontuva seurantaryhmä. Lisäksi Keiturin Soten yhtiöjärjestystä muutetaan niin, että Ruovesi saa kaksi hallituspaikkaa lisää. Kunnanhallitus hyväksyi äänestyksen jälkeen neuvottelun tuloksena syntyneen muistion ja nyt myös kunnanvaltuusto on sen hyväksynyt.

Julkaistu 27.12.2016 18:53