Urheilun lajivalmennuskurssit alkavat syksyllä Ruoveden lukiossa

Lukio-opinnot. Sasky koulutuskuntayhtymän alaisuuteen siirtyneessä Ruoveden lukiossa panostetaan syksystä 2017 alkaen urheiluvalmennukseen.

Nyt opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta osallistua oman urheilulajin lajivalmennukseen ammattivalmentajien ohjauksessa. Tavoitteena on tukea opiskelijoiden oman urheilulajin harjoittelua lukio-opintojen ohessa. Lukio on toiminut ratsastuspainotteisena vuodesta 1999 alkaen.

Lajivalmennus eriytetään kunkin opiskelijan yksilöllisen kehitystason mukaisesti. Aluksi lajivalmennus painottuu paikallisiin vahvoihin lajeihin jääkiekkoon ja pesäpalloon, myöhemmin on mahdollista ottaa mukaan myös muita lajeja.

Lajivalmennuskurssien keskeisenä sisältönä on opiskelijoiden valitsemien liikuntalajien ja monipuolisten liikuntataitojen harjoittelu sekä fysiikkaharjoitukset, nopeus- ja voimavalmennus. Lajivalmennuskurssit luetaan osaksi lukio-opintoja.

Kurssit toteutetaan varsinaisen koulupäivän ulkopuolella aamuisin ennen lukujärjestyksen mukaisen koulupäivän alkamista ja iltapäivisin lukujärjestyksen mukaisen koulupäivän päätyttyä.

Julkaistu 06.02.2017 11:47