Kurkistus koulun arkeen

Kodin ja koulun päivä. Vanhemmat pääsivät tutustumaan nykypäivän koulunkäyntiin viime lauantaina, kun Ruoveden yhtenäiskoululta kävi kutsu saapua seuraamaan oppitunteja.

Yhdeksänsien luokkien tehtäväksi oli annettu buffetin pito. Leipomusten paistaminen sujui sukkelaan kotitalousopettaja Päivi Holmström-Nippalan johdolla. Oppilaat olivat valmistaneet maistuvia tuotteita jo kotonaan, ja esimerkiksi osan munkeista leipoi erään oppilaan mummu.

Seiskaluokkalaisen Akseli Laineen vanhemmat Jouni Laine ja Maria Vuoristo-Laine odottivat musiikkiluokan edessä tunnin alkua.

Mahtaako tällaisena päivänä saada realistisen kuvan siitä, mitä koulunkäynnin arki on?

Maria Vuoristo-Laine arveli, että ihan täyttä kuvaa arjesta ei taida saada. Akseli Laine kertoi kuitenkin, etteivät opettajat prepanneet oppilaita mihinkään erityisen hienoon käytökseen vanhempien läsnäoloa ajatellen. Akselista vanhempien vierailu koulussa tuntui mukavalta.

Jouni Laine on käynyt koulua samojen seinien sisällä. Yhtään tuttua opettajaa ei enää ole, ja oppiaineiden sisällötkin ovat muuttuneet. Silloin musiikin tunnilla opiskeltiin kanttori Latva-Laturin johdolla laulamista ja nokkahuilun soittoa.

– Ei ollut ihan suosikkiaine, Jouni Laine tunnustaa.

– Nyt on laitteet ja välineet. Ei me osattu unelmoidakaan rummuista, vertaa Tampereella koulunsa käynyt Maria Vuoristo-Laine.

Lue lisää lehdestä 8.2.

Julkaistu 08.02.2017 15:48