Työ alkoi kyselytunnilla

Muroleen kylätalo. Ruoveden kunnan uusi seitsenjäseninen kunnanhallitus, Jouni Neste (kesk), Marko Kivi (kok), Merja Kaitajärvi (kesk), Mervi Härkönen (kok), Heidi Kuutti-Selkee (kesk), Raimo Leppänen (vas) ja Markku Simula (sd), jalkautui poikkeuksellisesti kunnantalon sijasta ensimmäiseen kokoukseensa Muroleeseen maanantaina. Läsnä oli myös valtuuston puheenjohtajisto, kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita sekä Keituri Soten toimitusjohtaja Pirkko Mäenpää.
Kokousta edelsi avoin kyselytunti, johon osallistui parisenkymmentä kyläläistä ja kesäasukasta.


Keskustelutilaisuuden avannut kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouni Neste kertoi, että kunnanhallitus jatkaa kokoustensa pitoa eri puolilla pitäjää edellisen valtuuston aloitteesta ja pitää niissä myös kyselytunteja.
– Koska kunnanvaltuuston puheenjohtaja tulee täältä, on luonnollista, että aloitamme kokoukset Muroleesta, Neste sanoi.

Kyselytunnille kokoontuneita kiinnostivat muun muassa uimapaikan kohennus, vuokrarivitalo Aronpesän tulevaisuus, kylätalon remontin tukeminen sekä rantaosayleiskaavan tilanne.
Jussi Salmi kiitti kunnanhallitusta vierailusta ja esitti, että kunnanhallitus ottaisi Muroleen uimapaikan laiturin rakentamisen tukemisen ylimääräisenä asiana ko-
kouksensa esityslistalle. Häntä kiinnosti myös hallituksen jäsenen Raimo Leppäsen lailla Aronpesän tulevaisuus:
– Puretaanko se? Salmi kysyi.
Ruoveden Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Paula Raivio rauhoitteli kysyjiä kertomalla, että rivitaloa ei olla purkamassa, mutta siihen ei myöskään olla tekemässä suuria peruskorjauksia.
Kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita puolestaan kertoi, että uusi elinvoimalautakunta on se taho, joka linjaa asuntoasioita. Se vastaa myös kunnan asukashankinnasta.

Leo Laine kertoi kylätalon toiminnasta, sen ylläpitokustannuksista ja vesivahingosta, jonka korjaaminen maksaisi noin 70 000 euroa. Hän ihmetteli, miksi kunnalta ei ole tullut siihen viittä tuhatta euroa enempää korjausavustusta.
Jouni Neste vastasi, että korjausavustusta tuskin enemmän heltiää, mutta että asia tulee vielä käsittelyyn elokuussa.
Mökkiläisneuvoston murolelaista puheenjohtajaa Nina Sarvana-Salmelaa kiinnosti mökkiläisneuvoston sihteerin valinta.
– Koska saadaan sihteeri? Meillä on kesäkokouskin tulossa, hän sanoi ja muistutti, että mökkiläisneuvosto toimii täysin vapaaehtoisvoimin ja ilman budjettia.
Kunnanjohtaja kertoi toimivansa itse neuvostolle sihteerinä ja hoitavansa kunnan väkeä kesäkokoukseen entiseen malliin.
– Te mökkiläiset olette kullan arvoisia meille, Neste hehkutti mökkiläisten merkitystä kunnalle.

 Lue lisää keskiviikon lehdestä.

Julkaistu 21.06.2017 13:07