Hanna Saarinen on Ruoveden Noita

Ruoveden Noita. Noitakäräjillä paljastettiin lauantaina Ruoveden noitaäänestyksen tulos, jossa voiton vei Hanna Saarinen.

Tapani Uusiniityn kirjoittamassa tuomiossa uutta noitaa kuvaillan näin:

”Noitavaalein ääniharavaksi nousi kuudellakymmenellä kahdeksalla (68) äänellä ikinuori ikimuori, jonka jo punasesta tukastaan ehta aidoksi noidaksi tunnistaa voipi. Tuo yli kaksi vuosikymmentä nuorten työpajaa vetänyt velho lukusissa kunnan järjestämissä tilaisuuksissa aikaansaapana puuha-akkana kätyreineen häärinyt on. Messuemäntänä mainetta hankkinut supernainen ei ees kahvipiian töitä ylenkatso ja yrmi.
Rehellisesti kunnallisveronsa maksavilta hän epäilemättä aimo apajan ääniä saipi, vaikka hänen piittaamattomuutensa työajoista ammattiyhdistysaktiiveja ankarasti korpee. Sosialidemokraatit näät jo Forssan kokouksessa kahdeksantuntisesta työajasta toverillisesti sopi ja hänenlaisiaan työnarkomaaneja rikkureiksi kutsumaan alkoi. Hänen myös leipätyönsä ulkopuolisia toimeksiantoja alihintaan tehneen tiettään ja esimerkiksi komeljanttereitten kaasona hän liiton taksoja röyhkeesi polkee.
Kotokuntansa siunausta hän kuitenkin kaikissa toimissaan ohjenuoranansa pitää. Jos hän maailman houkutuksille periksi antais ja muuanne kimpsunsa ja kampsunsa pitäjästä veisi, ainakin kuusi henkilöö hänen sijaansa pestata täytyis. Moiset palkkakulut kunnan talousarviot ja katteet miinukselle veisi. Ruoveden pitkäaikaistyöttömistä ei nääs moisia moniosaajia hänen työpanostaan korvaamaan hevin löytyis.
Kansa on puhunut ja Hanna Saarinen vuoden 2017 Ruoveden Noidaksi äänestetty onpi, joten pulinat pois. Nurisematta tähän tulokseen myös Noitakäräjäin johtokunta tyytyy ja hänet uutena jäsenenä Ruoveden noitain loosiin kutsuu. ”

Julkaistu 10.07.2017 09:03