Maija Linkolan kesän kohokohdat: Ultra Bra ja Nasevat Kurtut

Pihlajalahti. Maija Linkola hurauttaa moottoriveneellä neljän minuutin matkan Sysisaaresta mantereen puolelle. Hän viettää kesää suvun mökkisaarella lastensa Oskarin, Elsin ja Anjan kanssa. Arkkitehtipuoliso Martin Lukasczykia pitää Helsingissä rakenteilla oleva perheen uusi omakotitalo.

Maija Linkolan vanhemmat toivat tyttärensä saareen ensi kertaa parin kuukauden ikäisenä. Oman kylän, Pihlajalahden kesäkonserteissa Maija on esiintynyt aivan pienestä.

Hänen kesänsa huippukohtia ovat toistaiseksi olleet lavoille palanneen Ultra Bran konsertit, joissa hän on soittanut taustalla viuluineen.

Maija Linkola kertoo tehneensä yhteistyötä Ultra Bran johtohahmon Kerkko Koskisen kanssa jo pitkään ja toimineensa yhtyeen jousiston johtajana. Suosikkiyhtyeen hehkutus huipentui Provinssirockissa 25 000 kuulijan osatessa ulkoa kaikkien kappaleiden sanat sekä Ruisrockissa liki 30 000 hengen yleisömassan edessä.

– Huikeaa, aivan huippukokemus, Linkola määrittelee.

Päätyökseen hän soittaa jo kymmenettä vuotta Suomen kansallisoopperan ykkösviulistina oltuaan tätä ennen pitkään free lance -muusikkona. Hänestä kansallisooppera on ihana työpaikka, ja työ rankkaa, mutta palkitsevaa. Oheen mahtuvat omat konsertit hän valitsee huolella: tänä kesänä vain Ultra Bra ja Pihlajalahti sekä Inkoon ja Järvenpään festivaalit.

– En ole panostanut koskaan mihinkään muuhun kuin musiikkiin. Isä on avittanut, mutta esiintymiseen olen itse janonnut, Maija Linkola sanoo.

Lue lisää Pihlajalahden kesäkonsertista paperilehdestä 12.7.

Julkaistu 12.07.2017 16:49