Pentti Sahi taas kultakannassa

Melonta. Ruoveden Kanottipurjehtijoita edustava Pentti Sahi meloi voittoon viikonloppuna Porissa maratonmelonnan SM-kilpailuissa sekä yksiköissä että kajakkikaksikoissa. M70-sarjassa melottiin 16 kilometrin matka, jossa Sahi oli omaa luokkaansa ajalla 1.23.37. Toinen kulta tuli Jyri Aulion kanssa kajakkikaksikoissa samalla matkalla.
Sahilla on jo tältä kesältä kaksi SM-kultaa ratamelonnasta. Sahi meloi heinäkuussa Kaukajärvellä SM-ratamelonnan ensimmäisessä osakilpailussa kultaa sadan ja 500 metrin matkoilla. Toinen SM-osakilpailu melotaan syyskuussa Kangasalla.

Sahin kesä alkoi myös voitokkaissa merkeissä. Hän meloi Häme-Regatassa Suomi Cupin ensimmäisen kilpailun voittoon 5000 metrin matkalla.
Tänä kesänä Sahi ei tähyä ulkomaan kisoihin. Tavoitteena on jo saavutettujen neljän SM-mitalin lisäksi meloa vielä kaksi kultaista mitalia. Silloin voittosuora olisi sama 6 SM-kultaa kuin viimekin kesänä.

Kesä on Sahin mukaan sujunut suunnitelmien mukaan, vaikka motivaatio on hieman ollut kateissa pahimman kisavastuksen Unto Elon jäätyä pois kisoista.
– Täytyisi siirtyä M55-luokkaan, että olisi vastusta, Sahi sanoo.
Vaikka kisoissa ei enää entiseen tapaan ole jännitystä, näkee siellä sentään tuttuja.
Treenaamisesta on kuitenkin tullut elämäntapa. Sahin tapaa edelleen puntisalissa vähintään pari kertaa viikossa ja järvelläkin melomassa 3–4 kertaa viikossa.

Julkaistu 26.07.2017 10:32