Karhu rikkoi pihamökin ikkunan

Karhuhavainto. Iso aikuinen uroskarhu hajotti pihamökistä ulko-oven ikkunan omakotitalon pihamaalla sunnuntain vastaisena yönä Tapiontiellä Ruhalassa.

Karhun pihavierailu tapahtui hieman puolenyön jälkeen. Talon asukkaat havaitsivat karhun, kun eläin oli pyrkimässä sisälle pihamökkiin, joka toimii perheen papukaijojen kesäasuntoa. Ennen sitä karhu oli kaatanut aivan talon läheisyydessä sijaitsevan jäteasian ja kantanut sen sisältöä muutamien kymmenien metrin päähän metsään sekä käynyt kääntelemässä pihagrillin ritilöitä.

Eläin pelästyi talonväkeä, joka tuli tarkastamaan pihamaalta kuuluvaa meteliä. Karhu pakeni Tapiontietä pitkin suunnaten Tapionmäen maastoon, josta se oli ilmeisesti tullutkin. Paikalle hälytetty poliisin suurriistavirka-apuosasto jäljitti eläintä usean tunnin ajan.

Myöhempien havaintojen perusteella karhun epäillään uineen järven yli ja nousseen maihin Aution leirikeskuksen ympäristössä. Vartin yli viisi aamulla karhusta on tehty näköhavainto aivan kirkonkylän asutuksen tuntumassa Kaartotien ja Vainiontien risteyksessä.

Karhu näyttäisi kuitenkin suuntaavan Virroille päin, sillä seitsemän aikaan karhu nähtiin Ansanmaalla Mustajärvellä, jossa se oli läheisellä Koverontiellä tappanut hirven.

Pihakäynnin perusteella poliisi on antanut karhusta riistanhoitoyhdistykselle karkotusluvan, joka on voimassa kuukauden. Mahdolliset pihahavainnot karhusta tulee ilmoittaa hätäkeskukseen. Viranomaiset muistuttavat, että karhua ei pidä yrittää itse karkottaa pihalta.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä.

Juttua muokattu 30.7. kello 17:30: Lisätty tiedot muista havainnoista ja karhun liikkeistä sunnuntai-aamuna.

Julkaistu 30.07.2017 16:50