Kädentaidoilla kansanautokin kaunistuu

Bug in Finn. Suomen Volkkariyhdistyksen vuoden päätapahtuma keräsi Haapasaaren viikonloppuna Volkswagen-merkkisten autojen harrastajia. Tapahtumaan saapui tänä vuonna 324 autokuntaa.

Päiväkävijät mukaan laskettuna tapahtuman kävijämäärä nousi noin tuhanteen. Kari ja Paula Kittilä olivat ajaneet kokoontumiseen reilut 500 kilometriä Kemistä. Autona oli vuoden 1959 Karmann Ghia. Auto on kerännyt yli 20 palkintoa eri näyttelyissä.
 – Rakentamiseen meni 7,5 vuotta. Kun ostin auton, osa osista oli laatikossa. Olen kasannut auton käytännössä kokonaan uudestaan ja tehnyt itse kaiken muun paitsi maalauksen, Kittilä kertoi.

Suvi Knuutisen kuplan virkatut ratin- ja istuimenpäälliset edustivat puolestaan hieman toisenlaisia kädentaitoja Haapasaaren kokoontumisessa.
– Näin kuvan eteläamerikkalaisesta bussista, jossa oli selkänojan päälle laitettu virkattu liina. Ryhdyin itsekin aluksi virkkaamaan, mutta sitten huomasin, että virkattuja liinoja löytyi helposti kierrätyskeskuksesta.
Knuutinen ompeli virkatut liinat irrotettaviin istuimenpäällisiin. Hän jakoi ideansa Facebookin virkkausryhmässä viime vuoden puolella, ja seurauksena oli valtaisa suosio sosiaalisessa mediassa.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 01.08.2017 15:09