Nälkäpäiväkeräys viikonvaihteessa jo 37. kerran

Nälkäpäivän aikana kerätään varoja sotien ja luonnonkatastrofien uhreille.
– Varoilla autetaan myös Suomessa äkillisten onnettomuuksien, kuten tulipalojen ja suuronnettomuuksien uhreja. Esimerkiksi Turun puukotuksen jälkeen vapaaehtoiset olivat jo perjantai-iltana antamassa henkistä tukea tapahtumasta järkyttyneille. Juuri nyt apua tarvitaan muun muassa Syyriassa, Irakissa ja Jemenissä, kertoo SPR Ruoveden osaston puheenjohtaja ja keräysjohtaja Kaarina Niinistö.

Jokaisesta katastrofirahastoon lahjoitetusta eurosta vähintään 85 senttiä menee avustuskohteeseen. Keräyskulut saavat olla korkeintaan 15 prosenttia. Katastrofirahaston säännöt ja tiukka valvonta säätelevät lahjoitettujen rahojen käyttöä.

Keräys hoidetaan Ruovedellä nytkin perinteisenä lipaskeräyksenä paikallisten kauppojen edessä perjantaina ja lauantaina.
– Kerääjistä on aina puutetta, joten ilmoittauduthan sinäkin mukaan, kehottaa osaston sihteeri Marjatta Kontuniemi.
– Jos olet ensikertalaisena tulossa mukaan, niin voit halutessasi olla kokeneemman kerääjän parina. Keräysvuorot ovat 1–2 tunnin  mittaisia.

Lipaskerääjäksi voi ilmoittautua Kaarina Niinistölle puh. 040 577 9637 tai Marjatta Kontuniemelle puh. 044 553 5883.  Nälkäpäivään voi lahjoittaa myös tekstiviestillä. Lähetä tekstiviesti SPR10 numeroon 16499, jolloin lahjoitussumma on 10 e .

Julkaistu 12.09.2017 17:51