Alumiininpalasia pururadalla

Roskia. Urheilukeskuksen pururadalla on ihmetelty keväästä lähtien alumiininpalasia, joita alkoi ilmestyä pikku hiljaa lumien sulettua purun seasta. Asiasta on ilmoitettu kuntaan ja sitä tutkittu.

Kentänhoitaja Markku Nenosen mukaan kyse purusta, jota levitettiin ennen lumien tuloa pääasiassa 2,5 kilometrin lenkille.

– Majalan Jukka osti purut ja minä levitin ne, Markku Nenonen kertoo.

– Jos me silloin olis tiedetty, että se on epäkuranttia, sitä ei olisi levitetty, vahvistaa vuorotteluvapaalta tavoitettu vapaa-aikasihteeri Jukka Majala.

Nenosen mukaan kyseistä purua levitettiin kantatien takaiselle 2,5 kilometrin valaistun ladun takalenkille noin kilometrin matkalle. Purulla haluttiin parantaa ja tasoittaa latupohjaa ennen lumien tuloa, jotta hiihtäminen sujuu paremmin. Samaa purua levitettiin hieman myös Jehovantodistajien valtakunnansalin kohdan mäennyppylälle kilometrin lenkillä.

Pururataa on havaintojen jälkeen kierretty kymmeniä kertoja ja alumiinin ja styroksin palasia poistettu purun seasta käsin. Markku Nenonen on lisäksi käynyt tutkimassa puruja useaan otteeseen yhdessä ympäristötarkastaja Hanna Honkasen kanssa.

– Alumiini ei onneksi ole ympäristölle haitallinen. Tossuihin toki palasia voi jäädä kiinni, Nenonen pahoittelee.

Vanhat purut lanataan pois vielä tämän syksyn aikana ja tilalle ajetaan uutta puhdasta purua.

– Se edellyttää kyllä kuivaa keliä, Nenonen selvittää.

Julkaistu 18.10.2017 16:31