Ruoveden lukioon kaksi uutta linjaa: eläinlääketiede ja e-Sports

 Opiskelu. Ruoveden lukiossa voi osana lukio-opintoja suorittaa osia Tarton yliopiston eläinlääketieteellisen opinnoista.  
   - Sain eilen suullisen tiedon asiasta. Neuvottelut ovat siis edenneet toivotulla tavalla, vahvistaa Ruoveden lukion apulaisrehtori Simo Sinervo.
     Sinervon mukaan asia varmistuu virallisesti ja sopimus tehdään vuoden vaihteen jälkeen.
   - Odottelemme Ruovedelle vieraaksi asiaan liittyviä korkea-arvoisia henkilöitä Virosta.

Ruoveden lukion eläinlääketieteelliselle painotuslinjalle syksystä 2018 voi jo hakea kevään yhteisvalinnassa. Linjalle otetaan enintään 12 opiskelijaa.
     Alin hyväksyttävä keskiarvo on 8. Hakijoille on myös pääsykoe. Lisänäytöistä tietyissä aineissa saa myös lisäpisteitä. Hakijat kutsutaan lisäksi valintahaastatteluun erillisellä kirjeellä huhtikuussa.

Uusi linja on herättänyt heti kiinnostusta.
   - Tänään (perjantaina) on yksi mahdollinen ratsastaja/eläinlääkisläinen jo tutustumassa kouluun, kertoo Sinervo.

Ruoveden lukiossa on kevään yhteishaussa valittavana urheiluvalmennuksen uutena linjana myös eSports-linja. Elektroniselle urheilulinjalle otetaan enintään 12 opiskelijaa. Keskiarvoraja minimi on 7.0.
   - Valmistelut ovat edenneet viime päivinä reippaasti. Tässä vaiheessa toivomme eSportsista kiinnostuneiden paikallisten nuorten ottavan yhteyttä opinto-ohjaajaan kiinnostuksensa ilmaisemiseksi, apulaisrehtori vinkkaa.
    Opetuksen runkoa ja sisältöjä suunnitellaan parhaillaan.

Julkaistu 15.12.2017 15:33