Kumppanuussopimus TAMKin kanssa

Sopimus. Ruovesi allekirjoitti Tampereen Ammattikorkeakoulun kanssa kumppanuussopimuksen joulun alla. Kolmantena osapuolena sopimuksessa on Virtain kaupunki.
   – Tämä on todella tärkeä asia meille. Haluamme, että ammattikorkeakoulutasoinen koulutus säilyy tällä alueella. Tämä on meidän molempien kuntien toive ja palvelee meitä molempia, kertoi Ruoveden kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita allekirjoitustilaisuudessa Honkalakodilla.

Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa ammattikorkeakoulun ja alueen vuorovaikutusta ja välittää ammattikorkeakoulun ja Pirkanmaalla toimivien yliopistojen osaamista paikallisten yritysten ja yhteisöjen käyttöön. Kumppanuussopimukseen kuuluu myös korkeakouluasiamies Eeva-Liisa Viskarin työpanos. Sopimuksen vuosihinta on 25 000 euroa, josta Virtain osuus on 10 000 euroa ja Ruoveden osuus 10 000 euroa. Sopimus on voimassa vuoden 2019 loppuun.

Hankkeita on jo lähdössä käyntiin. Tänä vuonna käynnistetään ainakin Elinvoimaa lähiruuasta - Kumppanuudet lähiruuan hankinnoissa -hanke. Vuoden kestävässä hankkeessa kehitetään ja edistetään kestävää lähiruoan tuotantoa ja kulutusta julkisissa keittiöissä. Maakuntahallitus myönsi yli 57 000 euroa lähiruokahankkeen käynnistämiseksi.

Tamkin apulaisrehtorin Marja Sutelan mukaan  lähiruokahanke on juuri sellainen hanke, jossa tarvitaan oikeita yhteistyökumppaneita ja yrityksiä.
   – Täältähän niitä tulee luontevasti, Sutela totesi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouni Neste kertoi allekirjoitustilaisuudessa, että yhteistyöstä on oikeasti hyötyä. Hän on Visu Kalustetta luotsatessaan saanut ratkaisevaa tukea ammattikorkeakoululta esimerkiksi logistiikan ja markkinoinnin sekä verkkokaupan kehittämisessä.

Julkaistu 02.01.2018 18:38