Aatoksen piirustukset hyväksyttiin

Seurakuntatalo. Viimeistä kertaa vanhalla kokoonpanolla koossa ollut kirkkovaltuusto hyväksyi 12. marraskuuta Arkkitehtitoimisto J10 suunnitteleman Aatos-vaihtoehdon piirustukset ja alustavan rahoitussuunnitelman.

Uuden seurakuntatalon piirustuksia ja rakennusratkaisuja esitteli kokouksessa seurakunnan rakennustoimikunnan rakennuttajakonsultti Keijo Ahokas.
Rakennuslupaa vanhan seurakuntatalon paikalle haetaan parhaillaan. Seurakuntatalon kustannusarvio on noin 2,3 miljoonaa euroa.

Valtuusto hyväksyi rakennuspiirustusten ohellaa myös alustavan rahoitussuunnitelman. Rahat saadaan myymällä metsää, rantatontteja sekä mahdollisesti kirkkohallitukselta saatavalla avustuksella. Arvioitu lainan tarve on noin 1-1,4 miljoonaa euroa.
Urakkakilpailutus aloitetaan itsenäisyyspäivän jälkeen, jolloin kaikki tarvittavat paperit on saatu valmiiksi.
– Vasta tarjousten jälkeen voimme sanoa todellisen hinnan. Minä veikkaisin, että kustannuksissa voidaan mennä jopa huomattavasti alle nykyisten laskelmien, Keijo Ahokas kertoi valtuutetuille.

Aatos on kooltaan noin 700 kerrosneliötä. Alakerrassa on iso sali, aula, iltapäiväkerhojen tila, kirkkoherranvirasto toimistoineen, keittiö ja kokoustila. Yläkerrassa on lisää toimistotiloja, tauko- ja henkilökunnan sosiaalitilat.
Rakentamispäätöksen uudesta seurakuntatalosta tekee uusi kirkkovaltuusto.

Julkaistu 14.11.2014 12:56