Väärinkierto hiihdettiin upeassa pakkassäässä

Maastohiihto. Väärinmajassa osataan järjestää mukavia tapahtumia, josta sunnuntaina hiihdetty Väärinkierto oli taas oiva esimerkki. Leppoisa tunnelma, toimivat järjestelyt ja hienot puitteet niin ladulla kuin huoltopaikoillakin keräsivät runsaasti kehuja osallistujilta.
Liikuntakeskus Välkkeellä ilmoittautumisia otti vastaan Eeva Lamminen.
– 14 kilometrin latu on ollut jo muutaman viikon käytössä, ja se on saanut paljon kiitosta hiihtäjiltä. Tämä pakkasaamu ehkä hiukan pelottelee hiihtäjiä, Eeva Lamminen kertoi.

Ilmoittautumaan tullut Jukka Leponiemi aikoi lähteä Väärinkierrolle, vaikkei ole tänä talvena käynyt vielä lainkaan hiihtämässä.
– Siitä ja pakkaskelistä huolimatta lähden.
Pihassa samaan aikaan suksiaan takaisin autoon pakkasi Kalle Hietalahti.
– Hyvin sujui hiihto, latu on hyvässä kunnossa. Tämä on kiva laturetki, jonka voi hiihtää omaan tahtiin. Ei ollut kylmä. Hienoa, että kylätoimikunta tätä järjestää, Hietalahti kehui.

Puolivälissä matkaa, Työrön huoltopaikalla Roosa ja Ulla Keljo pitivät pienen tauon.
– Luisto on vähän nihkeä, kun on paljon pakkasta, mutta muuten menee hyvin, Ulla Keljo kertoi.
Reijo Kärkelä kertoi aamulla pakkasmittarin näyttäneen – 26 astetta.
– Viimeksi Väärinkierto hiihdettiin kolme vuotta sitten. Kaksi edellistä talvea on olleet niin vähälumisia, ettei latua ole pystynyt tekemään. Tänä vuonna lunta on riittävästi, latumestari Kärkelä jatkoi.
– Tästä lähtee nyt reitin pahin nousu. Tämmöinen diesel käynnistyy tauon jälkeen hitaasti, totesi Ulla Keljo tehdessään lähtöä takaisin ladulle.

Julkaistu 07.02.2018 11:35