Jenni Raivion hiihto kulkee: Kaupissa kultaa

Maastohiihto. Ruovesiläislähtöinen hiihtäjä Jenni Raivio otti kultaa Kaupissa Tampereen Pyrinnön järjestämässä FIS-kisassa lauantaina 3. helmikuuta. Kisalatu oli hyvässä kunnossa ja Kaupin maastoista päästiin ottamaan kaikki ilo irti: Pirunvuorella tarjolla oli kunnon vuorohiihtonousua.


Naisten 10 kilometrin perinteisen yleisen sarjan voiton vei ylivoimaisesti Ski Jyväskylän Jenni Raivio ajalla 30.07,1. Ero seuraaviin oli minuutti. Kakkospaikasta kisattiin muutama sekunnin erolla. Toiseksi tullut Vantaan Hiihtoseuran Eeva Ahervo hävisi Jennille minuutin ja yhden sadasosan, kolmas oli Raivion seurakaveri Ida Meriläinen kahden sekunnin päässä edellisestä.
– Hiihto oli hyväntuntuista ja päästiin kunnon nousuihin, kommentoi Raivio kilpailua.
– Olin kyllä yllättynyt siitä, että voitto oli niin ylivoimainen.

Jyväskylässä asuva Jenni Raivio kertoo, että on voinut harjoitella ihan sopivasti; työt ovat lomittuneet harjoituksiin. Hän vetää jumppia Laukaan kansalaisopistossa ja hiihtokouluja omalle seuralle. Tulossa on myös Jennin vetämiä uimakouluja Peurungassa.
Joissakin kisoissa suksihuollosta vastaa tuttuun tapaan Jennin isä, toisissa välinehuollon hoitaa seura. Jennin valmentaja on Jari Ähtävä Vuokatissa.
– Paljon suunnittelen harjoituksia myös itse, olen siihen oppinut vuosien mittaan. Ja oman kunnon ja voinnin tuntemukset ovat tosi tärkeitä.
Seuraavat tärkeät SM-kilpailut hiihdetään Taivalkoskella. Ohjelmassa on myös pienempiä kisoja, kuten piirinmestaruuskilpailut ja maakuntahiihdot.
– Maakuntaviestissä hiihdän tulevana viikonloppuna Kyyjärvellä. Sen jälkeen pidetään pieni kisatauko ja keskityn harjoitteluun.

Julkaistu 14.02.2018 10:15