Tuomiokapituli laajentaa tutkimuksia seurakunnassa

Lisäselvitys.Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli laajentaa tutkimuksia Ruoveden seurakunnassa ja haastattelee myös luottamushenkilöitä. Asiasta päätti keskiviikkona 14. helmikuuta koolla ollut tuomiokapituli. Tuomiokapitulin lakimiesasessorin Jorma Juutilaisen mukaan tuomiokapituli valtuutti selvitysmies Silvo Similän tekemään myös lisäselvityksen.
– Sen lisäksi että hän haastatteli jo seurakunnan työntekijöitä, me haluamme, että hän jatkoselvitystyönä haastattelee myös tietyn otoksen luottamushenkilöitä: kirkkoneuvoston jäseniä ja kirkkovaltuuston puheenjohtajistoa. 
   Tuomiokapituli käsittelee selvityksen tuloksia seuraavassa kokouksessaan noin kuukauden kuluttua.

Tuomiokapitulin selvitysmies Silvo Similä haastatteli seurakunnan työntekijöitä jo tammikuun lopussa.Tuomiokapituli päätyi omaan selvitystyöhön seurakunnassa loppuvuodesta 2017 tehdyn työterveyshuollon työpaikkaselvityksen tulosten pohjalta. Niiden mukaan Ruoveden seurakunnan työilmapiiri on jopa erittäin huono. Kyse on huonosta johtamisesta ja epäasiallisesta työntekijöiden kohtelusta.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on myöntänyt Ruoveden seurakunnan kirkkoherralle Markku Simulalle virkavapaata tämän omasta pyynnöstä maaliskuun loppuun saakka. Simulan sijaisena on Juha Itkonen Orivedeltä. Simula on ollut virkavapaalla joulukuun alusta lähtien. Työilmapiiriselvityksen tulokset julkistettiin marraskuun lopussa.

Julkaistu 14.02.2018 18:00