Vika tietojärjestelmässä saattaa sotkea reseptejä

Varotoimenpide. Virrat-Ruovesi yhteistoiminta-alueella on käytössä Lifecare-potilastietojärjestelmä, jonka toimittaja Tieto Oyj on tiedottanut ohjelmassa havaitusta lääkityksiä koskevasta virheestä.

Virhe on tuottanut lääkemääräyksiä, joissa potilaalle määrätty lääke on vaihtunut toiseen. Jotkut potilaat ovat saaneet tiedon reseptin uusimisesta lääkkeeseen, joka ei ole heillä käytössä.

Keiturin Sote mainitsee tiedotteessaan, että myös Virrat-Ruovesi-alueella tehostetaan sähköisten e-reseptien tarkastusta.

Hoitohenkilöstöä ohjeistetaan tulostamaan aina asiakkaalle e-reseptin tulostettava osa ja varmistamaan, että tuloste vastaa sitä mitä oli tarkoituskin. Varotoimista huolimatta reseptit pyydetään aina tarkistamaan.

Apteekit ovat tietoisia asiasta ja kiinnittävät erityistä huomiota potilaiden lääkityksiin ja tarkastavat lääkemääräykset huolella.

Jos asiakkaan lääkkeissä havaitaan virhe, yhteyttä tulee ottaa omalle terveysasemalle tai lääkkeen määränneelle sairaalan poliklinikalle tai osastolle: Ruoveden terveyskeskus puh. 03 486 1200, Virtain terveyskeskus 03 485 3200, Virrat-Ruovesi -yhteistoiminta-alueen kiirevastaanotto 03 485 3600, kiireellisissä tapauksissa Tays Acuta 03 311 6641.

Julkaistu 02.03.2018 12:53