Ruovesi Keiturin toiseksi omistajaksi?

Kunnanhallitus. Ruoveden kunnanhallitus esittää, että Ruovesi ostaisi Virtain kaupungilta Keiturin Soten osakkeita ja tulisi näin toiseksi omistajaksi Virtain tähän saakka täysin omistamaan sote-yhtiöön. Hallituksen päätös oli maanantaina yksimielinen. Neuvotteluja osakkeiden ostosta on käyty elokuusta lähtien. Neuvotteluiden pohjalta on laadittu myös luonnos osakassopimukseksi.
Myös Virtain kaupunginhallitus kokoontui maanantaina ja esittää yksimielisesti osakkeiden myymistä.

Ruoveden kunta haluaa ostaa Virtain kaupungilta neljä Keiturin Sote -osakeyhtiön kaikkiaan kymmenestä osakkeesta. Osakkeiden määrä perustuu asukaslukuun. Oston jälkeen Ruoveden kunnasta tulisi yhtiön osakas ja se hallinnoisi yhteistoiminta-aluella toimivan Keiturin Sote Oy:n järjestämää palvelutuotantoa yhdessä Virtain kaupungin kanssa ja vaikuttaisi yhtiössä tehtäviin strategisiin päätöksiin.
Yhden osakkeen hinta olisi 250 euroa.

Ruovesi on tähän saakka ostanut tilaajana sote-palvelut isäntäkuntana toimivalta Virtain kaupungilta ja Virrat puolestaan ne Keiturin Sotelta. Toimintaa valvoo Virtain ja Ruoveden yhteinen perusturvalautakunta. Mahdollinen osakkuus Keiturin Sotessa ei muuta voimassa olevaa vuonna 2012 solmittua sote-palvelusopimusta Virtain ja Ruoveden kuntien välillä eikä lautakunnan tehtävää.
Mikäli maakunta- ja sote-uudistus astuu voimaan vuonna 2020, kuten on kaavailtu, molempien kuntien sijasta palvelujen tilaajaksi tulee todennäköisesti maakunta.
Kunnilla ei ole täsmällistä tietoa, millainen rooli Keiturin Sotella uudessa maakunnassa on, mutta organisaatiota ja palveluja on pyritty rakentamaan maakuntayhteensopiviksi.

Lue valtuustoryhmien kannoista Keiturin Soten osakkeiden ostoon 7.3. ilmestyneestä Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 07.03.2018 09:58