Puukoulun alapohjaa tyhjennettiin maasta

Remontti. Puukoulun remonttiin ryhdyttiin tilassa sijainneen työpaja Amandan sisäilmaongelmien takia. Rakennuksen Ruovedentien puoleisessa päässä vaivasi kellarinhaju. Rakennetutkimuksissa seinistä ja lattiasta otettiin näytteitä, joista ei tutkimuksissa löytynyt vikaa tai hometta.
Rakenteellinen ongelma kuitenkin huomattiin: alapohjan tuulettuvaksi suunniteltu ryömintätila oli täynnä maata eikä siis tuulettunut, kuten tarkoitus olisi. Ilmatilaa lattian alla oli vain muutama kymmenen senttiä ja alimmat kannatinhirret olivat puoliksi maan peitossa. Alapohja oli toteutettu eräänlaisena multapenkkirakenteena. Alapohja ei ole koskaan ollut täysin tuulettuva. Kivikoulun puoleisessa päässä alapohja on ollut tyhjempi, joten siellä ei tarvita yhtä suurta remonttia.

Lue listää 14.3. ilmestyvästä Ruovesi-lehden Rakennus ja remontti -teemasta

Julkaistu 14.03.2018 06:00