Hurjat maisemat ja kysymys leirikeskuksesta

Kyläyhdistys. Tuuhosen leirikeskuksen kohtalo ja valokuitu – ne ovat tuuhoslaisia eniten juuri nyt puhuttavat asiat. Leirikeskus on entinen Tuuhosen koulu, joka lopetti toimintansa 1966. Kunta on kaavoittamassa aluetta uudelleen. Alueelle suunnitellaan mökkitontteja, mutta mikä itse leirikeskuksen kohtalo on, on vielä avoinna.
Tonttihan on iso, kyllä tänne mökkejä mahtuu, sanoo Tellervo Ala-Tuuhonen.
Kyläyhdistys on saanut käyttää leirikeskusta kokouspaikkana ja tapahtumiin, alueella on myös matonpesupaikka.
Olisi hienoa, jos jatkossakin ainakin uimarannan käyttöoikeus pysyisi kyläläisillä, on rakennuksessa sitten mitä tahansa, miettii Tellervo Ala-Tuuhonen.

Tuuhosen kylästä lisää 28.3. ilmestyneessä lehdessä

Valokuitukaapeliin on kerätty 63 osallistujaa. Hankkeen eteneminen on viivästynyt, kun nyt odotellaan, osallistuuko ja miten Elenia projektiin.
– Meillä on juuri nyt meneillään television ei signaalia -vaihe, kertoo Anja Koivisto
Televisio ei siis syystä tai toisesta näy kunnolla. Valokuitu ratkaisee tämän ongelman.

Leo ja Maija Nyykooli asuvat työväentalolla eli entisellä Vessarin koululla, jonka Tuuhosen Työväenyhdistys aikoinaan osti. Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Esko Harsu kertoo, että työväenyhdistys osti koulun yhdistykselle, kun työväentalo tuhoutui tulipalossa.
Työväentalolla ja pihapiirissä Rantakylän-Tuuhosen pienviljelijäosasto järjestää joka vuosi Noitakäräjien aikaan kesätapahtuman, jossa iso osa on kädentaidoilla. Kesäjuhlilla on nähty puukontekijöitä, moottorisahaveistäjiä ja konenäyttelyitä. Siellä vietetään usein myös hirvipeijaisia ja pikkujouluja. Ravintolan puolella käy aika sutina, kun emännät tarjoilevat hernekeittoa, kahvia ja vohveleita.

Julkaistu 28.03.2018 17:51