Mieskuoro - vappuna vähän kevyemmin

Ruoveden Mieskuoron lähiajan konsertit ovat liittyneet itsenäisyyteen ja myös sodan synkkiin tunnelmiin. Vappupäivän perinteisessä konsertissa onkin tarkoitus ottaa rennommin ja ohjelmisto on kauttaaltaan laadittu tämän mukaisesti. 12 kappaleen ohjelmistossa on muun muassa Saunanrakennuslaulu, Mexicon pikajuna, Mona Lisa ja Johanna Raivion mukava sovitus kappaleesta Teryleeniä.

Konsertin täydentää omalla osuudellaan nelihenkinen Pumpun Henki yhtye Mänttä-Vilppulasta. Pääsyippu sisältää perinteisesti sima- ja munkkitarjoilun, arvonta kuuluu myös kuvioihin. 

Vuosi 2017 oli Ruoveden Mieskuoron toiminnassa varsin työntäyteinen. Kuoron jäseniä esiintyi monissa Suomi 100 -teemaan liittyvissä alueellisissa kulttuuritapahtumissa:  kansanooppera Kitusuon Sofiassa, paikallisessa Kansallispuistossa kajahtaa tapahtumassa sekä alueen kuorojen yhteisissä Suomi 100 -juhlakonserteissa. Kaikkiaan vuoden aikana harjoituksia ja esiintymisiä kertyi yhteensä 45. Määrä on mittava ajatellen kuoron keski-ikää, joka on kipuamassa vähitellen kohti 70 vuoden rajapyykkiä.

Uusien laulajien saaminen kuoroon on ollut pitkään haasteellista ja on oletettavaa, että jossain vaiheessa on mietittäviä uusia toiminnallisia malleja harrastustoiminnan ylläpitämiseksi. Alueen kuorojen välistä yhteistyötä on jo nyt ollut melko merkittävästi ja palaute on ollut hyvin positiivista. On tietenkin selvää, että uudet halukkaat potentiaaliset laulajat otetaan kuoroon avosylin vastaan. Tämän loistavan yhteisöllisen harrastuksen kautta on mahdollista saada virkeämpi ja energisempi olo. Kuoro toimii Autere-opiston ohjauksessa Ruoveden opiston ohjelman mukaan.

Aktiivista toimintaa jatketaan myös meneillään olevan vuoden aikana. Perinteisen vappukonsertin lisäksi kuorolaisia on mukana äitienpäiväviikolla esitettävässä vaikuttavassa Kansa vastaan Kansa -musiikkinäytelmässä Pyynikkilässä, lisäksi on tarkoituksena järjestää oma joulukonsertti loppuvuodesta.

Korkeahkosta keski-iästä huolimatta kuoron sointi on pysynyt puhtaana, mikä johtuu pitkälti musiikillisen johtajan Erlend Jantsikenen ohjaustaidoista. Kuoron harjoituksissa on mukavan rento, kuitenkin napakka meininki ja tätä myötä tuloksia syntyy kiitettävästi.

Erlend Jantsikenen johtama konsertti järjestetään yhtenäiskoulun Oivansalissa 1.5 klo 15.00. Lippuja saa ennakkoon Vinhan kirjakaupasta ja Veikon koneesta.

 

Julkaistu 27.04.2018 14:47