Melat rikkovat tyyntä Helvetinjärven pintaa

Testiretki. Kolme sinivalkoista suurkanoottia lipuu Helvetinjärven pintaa kallioisia rantoja hipoen. Tuuli ei nouse, eikä vesi pärsky. Lämpömittarin lukema alkaa varjossakin nousta yhä lähemmäs kolmeakymmentä.

Melojilla ei ole muuta varjoa kuin oman lippiksen alla. Kun pitää tahdin kohtuullisena, olo on silti mukavan rento, sillä tällä retkellä ei ole tarkoituskaan pinnistellä vaativia urheilusuorituksia.

Melontaretki Helvetinjärvelle oli Petri Ristiniemen suunnittelema, ja sitä testasi parikymmentä retkeilijää lähipitäjiä myöten. 

Ruovedeltä lähteneellä pikkubussilla poikettiin Pukkilan Lomakeskuksessa, aivan Ruoveden ja Virtain rajalla, ottamassa kyytiin melontaliivit ja melat sekä soppakattila tykötarpeineen. Tästä oli muutaman kilometrin ajomatka yhä kapenevaa hiekkatietä kohti Helvetinjärven pohjoisosaa, jossa odottivat kanootit.

Mukana Helvetinjärven reissulla oli kajakillaan liikkunut Siina Leinikka, jonka ohjeilla tekniikkaa kuivaharjoittelivat niin tottuneemmat melojat kuin aivan ensikertalaisetkin.

Retken osallistujilta vaadittiin uimataitoa, mutta ainoat veden pinnalla lipuneet uimarit olivat joutsenia. Ne päästivät hyvin lähelle, kunnes aukaisivat siipensä ja siirtyivät hiukan edemmäksi.

Lue lisää 16.5. Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 16.05.2018 13:53