Attendo myy terveyspalvelunsa Terveystalolle

Kaupat. Attendo on tehnyt sitovan sopimuksen terveyspalvelujensa myynnistä Terveystalo Oyj:lle. Kauppahinta on 233 miljoonaa euroa. Ruoveden ja Virtain Attendolle ulkoistetut poliklinikkapalvelut, työterveyshuolto sekä suun terveydenhuolto siirtyvät kaupan yhteydessä myös Terveystalolle.

– Olemme hyvin tyytyväisiä löydettyämme kotimaisen omistajan Attendo Suomen terveyspalveluille, kertoo Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen.
Attendolle aikoo keskittyä hoivapalveluihin Pohjoismaissa. Attendolla on jo hoivakoti Virroilla ja uusi yksikkö rakenteilla myös Ruovedelle.

Attendo Suomen terveyspalvelujen liiketoiminta koostuu noin 100 palveluyksiköstä, joissa työskentelee noin 1 600 kokoaikaista työntekijää. Liikevaihto vuonna 2017 oli noin 230 miljoonaa euroa ja liikevoitto noin 20 miljoonaa euroa.

Ruoveden ja Virtain yhteistoiminta-alueella Attendon palkkalistoilla on noin 30 työntekijää. Keiturin Sote ulkoisti poliklinikkansa ja lääkäripalvelunsa, suun terveydenhuollon sekä työterveyshuollon Attendolle viime vuonna.

Kaupan lopullinen toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

Julkaistu 17.05.2018 15:51