Ruovesi on paras nousijakunta

Elinkeinopolitiikka. Ruoveden kunta on palkittu tänään Suomen Yrittäjien kunnallisjohdon seminaarissa Tampereella Suomen parhaana nousijakuntana elinkeinopoliittisessa mittaristossa. Palkintoa olivat Tampereella vastaanottamassa kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita, kehityspäällikkö Sirkku Mäkelä, kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouni Neste sekä Ruoveden Yrittäjien puheenjohtaja Teija Lindell.
  - Palkinnon saaminen tuntuu erittäin hyvältä sen vuoksi, että meillä on erittäin hyvä työ takana ja nyt se yhteistyö kantaa hedelmää, kertoo kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita ja lähettää samalla kiitokset kuntalaisille, kunnan työntekijöille ja yrityksille.

Suomen Yrittäjät kartoittaa Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyllä kuntien ja yrittäjien yhteistyötä ja elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Joka toinen vuosi tehty kysely toteutettiin tänä vuonna helmi-huhtikuussa. Kyselyyn vastasi 5835 Suomen Yrittäjien jäsenyrittäjää. Ruovedeltä kyselyyn vastasi 11 yrittäjää.

Ruoveden arvosana kyselyssä oli 6,82. Parannusta kaksi vuotta tehtyyn kyselyyn oli lähes 1,5 numeroa. Keskiarvo kuntien elinkeinopolitiikasta koko maassa on 6,74.


Seinäjoki voitti yli 50 000 asukkaan kuntien sarjan, Lieto alle 10 000 – 50 000 asukkaan sarjan ja Muurame alle 10 000 asukkaan sarjan. Muurame keskiarvo oli 8,73, Liedon 8,87, Seinäjoen 7,61. Maakunnista Pohjois-Karjalan yrittäjät olivat tyytyväisimpiä kuntiensa elinkeinopolitiikkaan. Ruovesi oli koko maan suurin nousija ja ainoa palkittu koko Pirkanmaalta.

Ruoveden kunnan kehityspäällikkö Sirkku Mäkelän mukaan nousuun on vaikuttanut ennen kaikkea määrätietoinen ja pitkäjänteinen työ yrittäjien ja kunnan välillä. Kunnan strategiassa yrittäjät on myös nostettu tärkeään asemaan.
  - Yrittäjät ovat meillä strategiapuun keskellä antamassa kasvuvoimaa koko puulle, Sirkku Mäkelä sanoo.
   Kunnanjohtaja Eeva Kyrönviidan mukaan Ruovesi on pieni ja ketterä kunta, joka voi palvella yrittäjää hyvin nopeasti. Kunta haluaa myös joustavalla päätöksenteolla helpottaa ja tukea yrittäjyyttä.

Palkinnoksi Ruovesi sai kovasta nousustaan hienon pystin.
   - Siinä kaksi ihmishahmoa rakentaa palapeliä ja sitten siinä on tietysti meidän kunnan nimi, Sirkku Mäkelä kertoo.

Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaari on parhaillaan koolla Tampereella. Tänä vuonna kaksipäiväinen tapahtuma kerää ennätysmäärän väkeä, peräti 1 200 kunnan virkamiestä, valtuutettua ja yrittäjävaikuttajaa.Tapatuma jatkuu huomenna.

Julkaistu 23.05.2018 20:45