Tuli ei pysy nyt hallinnassa

Maastopalo. Ruojärventiellä sunnuntaiaamuna aiottu kokon poltto päätyi palokunnan sammutettavaksi. Keski-ikäinen mieshenkilö oli kasannut rakennusjätettä pellon reunaan polttaakseen ne. Hän oli ilmeisesti itse tehnyt hälytyksen ja yrittänyt alkusammuttaa paloa vesiletkulla.

Ruoveden VPK:n yksikkö sai tulen sammumaan, eikä tapahtuneesta tullut aineellisia- tai henkilövahinkoja.

Palomestari Ilpo Kuokkanen kertoo, että Ruovedellä on tällä hetkellä korkein mahdollinen metsäpaloindeksi, joka on luokitukseltaan kuusi. Myös lähes koko muu Pirkanmaa on luokiteltu kuudeksi tai hyvin lähelle sitä.

Minkäänlaista avotulta ei saa tehdä, eikä nuotiota saa sytyttää edes nuotiopaikoilla. Tulta saa pitää ainoastaan tulisijoissa, joissa on hormi.

– Lähtökohtaisesti metsäpalot ovat ihmisen aiheuttamia, lähes poikkeuksetta. Nyt vaaditaan tarkkuutta. Ruovedellä on paljon esimerkiksi retkeilyreittejä, joissa ei saa avotulipaikoillakaan tehdä nuotiota.

Ihmisiä kehotetaan varovaisuuteen myös kipinöiden kanssa, esimerkiksi hitsaus- ja metallinhiontatöissä. Viime viikolla Ruovedellä paloi kolme hehtaaria maastoa, mikä oli todennäköisesti saanut alkunsa kaivinkoneen telan osuttua kiveen ja lennätettyä kipinän maastoon.

Julkaistu 29.05.2018 09:25