Riku Rekonen hallintojohtajaksi

Virka. Ruoveden kunnanvaltuusto valitsi maanantaina uudeksi hallintojohtajaksi hallintotieteiden maisteri Riku Rekosen Tampereelta.Valinta tehtiin kahden ehdokkaan välillä äänestämällä. Riku Rekonen voitti vastaehdokkansa Heidi Tanhuan suljetussa lippuäänestyksessä äänin 16–5. Anita Viljanmaa (sit) olisi halunnut valita Rekoselle varahenkilön, mutta varalle ei äänin 16–2, kolme tyhjää, otettu ketään.

Äänestyspäätösten syntyminen oli melkoinen sekamelska, kun kukaan ei oikein tuntunut tietävän, missä järjestyksessä äänestykset pitää suorittaa. Lisäksi ääntenlaskijat jouduttiin vielä erikseen valitsemaan, kun sitä ei tehty kokouksen alussa. Äänet laskivat lopulta pöytäkirjantarkastajiksi valitut  Markku Simula (sd) ja Anita Viljanmaa.

Rekonen kertoo tulevansa innokkaasti töihin Ruovedelle ja olevansa kiitollinen valtuuston päätöksestä.
– Ruovesi kuntana on kiinnostava eteenpäin menevä pienehkö maalaiskunta. Minulla ei ole enää tarve tavoitella muita paikkoja, Rekonen vielä lisää hakemuksestaan Vesilahden kunnanjohtajaksi.

Rekonen asuu tällä hetkellä Tampereella ja hänellä on kolme tytärtä. Elokuun loppuun hän työskentelee Akaan kaupungin henkilöstöpäällikkönä.

Hallintojohtajaksi haki toiseen määräaikaan mennessä 12 hakijaa. Kolme otettiin haastatteluun ja heistä kaksi vielä soveltuvuustesteihin.
Hallintojohtajan virka on määräaikainen, ja se täytetään viideksi vuodeksi.

Oikaisu: Paperilehden 3.7. etusivun uutisessa ja tällä netisivulla 2.7. julkaistussa uutisessa hallintojohtajan valinnasta kertovassa uutisessa oli virhe. Siinä kerrottiin, että Heidi Tanhua olisi ollut kunnanhallituksen ja konsultin ehdotus uudeksi hallintojohtajaksi. Näin ei kuitenkaan ollut. Kunnanhallitus ei esittänyt virkaan ketään, vaan jätti valinnan valtuuston tehtäväksi.

 Korjattu teksti:
    Valinta tehtiin kahden ehdokkaan välillä äänestämällä. Riku Rekonen voitti vastaehdokkansa Heidi Tanhuan suljetussa lippuäänestyksessä äänin 16–5. 

Väärä teksti:
 Valinta tehtiin äänestämällä. Kunnanhallituksen ja konsultin ehdotus uudeksi hallintojohtajaksi oli Heidi Tanhua Virroilta, mutta hän hävisi Rekoselle suljetussa lippuäänestyksessä äänin 5–16.

Julkaistu 03.07.2018 15:38