Elämänmakuista vauhtia ja räiskyvää huumoria

Ruoveden Teatteri. Tänä kesänä teatteriin kannattaa lähteä niidenkin, jotka eivät sitä edes keksineet pohtia.
Hervottoman hauska komedia ahneista perillisistä, pontikankeittäjämummosta ja lipevästä kiinteistönvälittäjästä kutkuttaa väkisinkin jokaisen katsomon penkillä istuvan nauruhermoja. Pyynikkilään tarkoituksella kahden draaman jälkeen valittu kevyempi näytelmä pursuaa ääntä, toimintaa ja liikettä. Energisessä kohelluksessa sekä hetkittäisissä hiljentymisissä on vahva elämänmakuinen ote.

Tarinan Miina-mummo, mökin omistaja, makaa sairaalassa ja näkee erikoisia unia – ja nappailee salaa pullostaan. Hän vaistoaa, että kaikki ei ole hyvin hänen mökillään. Se pitääkin paikkansa, sillä Miinan aikuiset lapset Matti ja Liisa ovat pahoissa veloissaan laittaneet mökin myyntiin Miinalta salaa.
Mökkiä käyvät katsomassa muun muassa pariskunta Ensio ja Terttu Mielikäinen, jonka herkkää sielua hyväilee tontilla kuuluva raikkaan vuoripuron lorina. Samassa kiinteistönvälittäjä saapuukin kulman takaa housuja kohennellen. Selviää, että Ensio ei ole mielikseen

mökkikauppaa tekemässä, mutta innostuukin kaikkien yllätykseksi, kun läheisestä metsästä löytyy korvasieniä.
Tilanteet vaihtuvat lentämällä. Palataan sairaalaan, aikuiset lapset juoksevat esiin ja esittäytyvät. Sairaalassa Miinan huonekaverina on Elviira, jonka kanssa pohditaan surullisia, mutta samassa hetkessä rävähdetään jo railakkaaseen nauruun. Sanailu ja huumorintäyteiset repliikit kulkevat kevyesti ja yltävät hyvin yleisöön saakka.

Julkaistu 04.07.2018 11:55