Torstai-illan ukkosmyrsky runteli Ruovettä

Maastopalot. Ukkonen sytytti useita metsäpaloja ja kaatoi puita.  Palomestari Jari Hiltunen Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kertoo, että metsäpaloja oli 2. elokuuta iltakuuden ja yhdentoista välillä paljon koko pohjoisen Pirkanmaan alueella, mutta Ruovesi oli pahin. Maasto- ja metsäpaloja oli Väärinmajassa ja Pourussa. Kaatuneiden puiden raivauksessa pelastuslaitos avusti keskustassa ja Hanhossa.

– Pelastuslaitoksella oli tehtäviä illan aikana noin 30 Kurun, Ruoveden, Virtain, Mänttä-Vilppulan ja Oriveden alueella. Kaikista suoriuduttiin, mutta joihinkin hälytyksiin vastaamisessa meni hieman normaalia pidempään, koska tehtäviä piti priorisoida, sanoo Hiltunen.

Ensimmäinen myrskyn aiheuttaman metsäpalon savuhavainto ilmoitettiin kello 19.21 Väärinmajantiellä. Pienen maastopalon sammuttamiseen lähti yksi palolaitoksen yksikkö ja tehtävä oli ohi muutamassa vartissa.

Toinen salaman sytyttämä maastopalo ilmoitettiin Pouruntiellä kello 21.08. Palo oli pieni ja saatiin pian sammutettua.

Väärinmajasta Pajulammintien lähelllä ilmoitettiin savuhavainnosta noin 20.30. Paikalla paloi aluskasvillisuus. Maastopaloa sammutettiin yli kolme  tuntia.

Samoihin aikoihin Utukantiellä Ruoveden keskustassa avustettiin sähkölinjojen päälle kaatuneen puun raivauksessa.

Vittasniementiellä Hanhossa kaksi puuta kaatui auton päälle noin kello puoli yksitoista. Tässä raivaustehtävässä pelastuslaitoksella kului noin tunti.

 

Ruoveden yksikkö oli illan aikana myös auttamassa naapurikunnan hälytyksissä. Yön mittaan palokuntaa työllistivät myös jälkisammutustyöt palopaikoilla.

Pohjoiselle alueelle saatiin apua myös Ylöjärven, Tampereen ja Nokian yksiköiltä. Yhteistyötä tehtiin myös pelastuslaitosten rajojen yli, Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksiköitä oli avustamassa palojen sammuttamisessa myös alueensa ulkopuolella Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla.

Julkaistu 03.08.2018 10:57