Kiviä heitettiin sisään kunnanjohtajan kodin ikkunasta

Ilkivalta. Ruoveden kunnanjohtaja Eeva Kyrönviidan kotiin Orivedellä on tehty ilkivaltaa. Keittiön ikkunasta heitettiin sisään kaksi isoa kiveä perjantaina 3. elokuuta. Tihutyö tehtiin päiväsaikaan. Poliisi kirjasi tapahtuman ylös vahingontekorikoksena.

Tapahtumahetkellä asunnossa ei ollut ketään kotona. Kunnanjohtaja Eeva Kyrönviidan mukaan se oli aivan sattumankauppaa, sillä yksi lapsista oli juuri perheen ystävän kanssa tapahtumahetkellä ulkona.
Näky heidän sisään tullessaan oli järkyttävä.
   – Ikkunasta oli heitetty sisään kaksi kiveä, joista toinen oli ainakin kymmenen naisen nyrkin kokoinen. Ikkunat olivat aivan pirstaleina, kertoo Eeva Kyrönviita 
Kivet vahingoittivat myös laattoja, kaappeja ja keittiötasoja. Kyrönviidan mukaan kyse on tuhansien eurojen vahingoista.

Eeva Kyrönviita pitää ilkivaltaa todella törkeänä.
    – Todella ikävältä tuntuu, jos jollain on henkilökohtaisesti minua vastaa. Törkeätä tämä on siksi, että se kohdistuu omaan kotiin.
Kyrönviita kantaa huolta erityisesti lastensa turvallisuudesta.
   – Lapsille kodin pitää olla turvallinen paikka, hän sanoo.
Kyrönviidalla on neljä alaikäistä lasta.

Ilkivallan motiivista Kyrönviidalla ei ole aavistustakaan. Tekoa hän kuitenkin pitää suunnitelmallisena.
   – Tänne ei todellakaan tulla noin vain.
Poliisin mukaan Orivedellä ei ole sattunut vastaavanlaisia ilkivallan tekoja viime aikoina. Sisä-Suomen poliisin Kangasalan-Oriveden tutkintaryhmän rikoskomisario Vesa Järvenpää toivoo asiasta jotain tietäviä tai mahdollisia silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä Kangasalan poliisiin 0295 445 475.

Julkaistu 06.08.2018 12:34