Seurantalon pintaan uudet maalit

Visuvesi. Punamulta pöllysi aurinkoisessa kesäillassa, kun Visuveden nuorisoseurantalon maalaustalkoot pyörähtivät käyntiin viime viikon keskiviikkona helteiden hieman hellitettyä. Viime viikolla harjattiin vanhat maalit pois hirsipinnasta, tämän viikon alkupuolella päästiin jo aloittelemaan maalaamista.

Visuveden Nuorisoseura ry:n puheenjohtaja Sami Pekkanen arvelee edessä olevan muutaman viikon urakan.
– Julkisivut on nyt aika hyvin putsattu maalausta varten. Ajatuksena on, että saataisiin ainakin Alastalontien puoleinen pääty ja eteläpääty maalattua tänä kesänä, Pekkanen kertoo.
– Toinen puoli tehdään ehkä vasta ensi vuonna. Kelien ja talkoolaisten ehtimisen ja jaksamisen mukaan mennään. Jos on hyvät säät, voi olla, että urakoidaan tänä syksynä pidemmällekin.
Talkoovoimin on korjailtu myös rakennuksen huonokuntoisia puuosia. Ikkunanpokat huolletaan myös sisältäpäin. Kunnostustöillä hidastetaan 1920-luvun alkupuolella rakennetun nuorisoseurantalon rapistumista.

Vetämässä on parhaillaan ely-keskuksen PoKo Leader -rahoituksen apurahahakemus remontin kustannusten kattamiseksi.
– Rahoituspäätöstä emme ole vielä saaneet, joten tällä hetkellä urakoidaan paikallisten yrittäjien lahjoitusten voimin, valaisee Sami Pekkanen.
Väkeä talkoisiin kaivattaisiin enemmänkin, ensimmäiset päivät ovat hoituneen noin kymmenen hengen ydinporukan voimin. Urakka etenee päivä kerrallaan: seuraavan talkoopäivän ajankohdasta sovitaan edellisen päätteeksi.

Julkaistu 15.08.2018 09:35