Ministeriö kutsui Ruoveden ja Virrat neuvopitoon

Kutsu. Sosiaali- ja terveysministeriö on kutsunut Ruoveden kunnan, Virtain kaupungin sekä valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston edustajat neuvotteluun ensi perjantaina 24.8. Helsinkiin. Neuvottelussa käsitellään Ruoveden kunnan päätöstä erota Ruovesi-Virrat sote-yhteistoiminta-alueesta.  
    Kutsun mukaan neuvotteluissa käydään läpi eri laeissa säädettyjä velvoitteita kuntien yhteistoimintaan. Kutsussa todetaan lisäksi, että lakien perusteella valtiovallalla on toimivalta velvoittaa kuntia jatkamaan yhteistoimintaa laissa säädetyn mukaisesti.

Ruovedeltä ministeriön pakeille ovat alustavien tietojen mukaan lähdössä ainakin kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita ja hallituksen puheenjohtaja Jouni Neste sekä mahdollisesti muita neuvottelijoita. Virtain kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki kertoo Virtain päättävän neuvottelukokoonpanosta lähipäivinä.

Ruovesi päätti 2. heinäkuuta purkaa sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteistoiminta-alueen Virtain kanssa. Virrat on valittanut siitä hallinto-oikeuteen. Ruovesi päätti lisäksi 13.8. käynnistää neuvottelut Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen kunnan kanssa niiden yhteistoiminta-alueeseen liittymisestä.

Virrat-Ruovesi -sote-yhteistyö käynnistyi vuoden 2013 alussa. Maaliskuusta 2016 lähtien palveluiden tuottamisesta on vastannut Virtain kaupungin omistama Keiturin Sote Oy.

Julkaistu 17.08.2018 14:03