Meidät on valittu Meidän luokka -ohjelmaan!

Yhdessä tekemisen riemu. Ruoveden kirkonkylän 5. luokkalaiset pääsivät Yle TV2:n Meidän luokka -ohjelmaan ja viettivät sen puitteissa viime tiistain Yle TV2:n kuvausstudiolla Tampereella.
Ohjelma esitetään televisiosta 3. marraskuuta.

Oppilaat olivat huikean innoissaan koko päivästä studiolla sekä sitä pari viikkoa aiemmin edeltäneestä källikuvauksesta.
– Se oli paras koulupäivä ikinä, Sanni Kallonen kertoo.
– Hienointa oli, kun pääsimme siihen ohjelmaan, Kira Ala-Tuuhonen sanoo.

Entä mitkä asiat naurattivat?
– Se kuulun ymmärtäminen, koska se oli niin hauska! Ja sitten se, kun he sanoivat, että me päästiin mukaan. Ja kuvauspäivässä ne tehtävät, Iines Seppälä pohtii.
Päivän aikana opittiin uusia asioitakin.
– Pitää kuvata rauhallisesti, Oskari Kangaspusu sanoo.
– Kaikkien kanssa voi tehdä kaikkea, Joosa Moksunen kiteyttää.

Myös opettajille päivä oli ikimuistoinen.
– Ehkä elämäni hienoin työpäivä! En olisi uskonut, että yhdellä projektilla voidaan luokan yhteishenkeä niin paljon parantaa! vararehtori Tea Ikala kertoo.
Koulunkäynninohjaaja Liisa Sukanen oli vaikuttunut.
– Oli ihana nähdä oppilaiden hyvä yhteishenki, niin kuvauksessa kuin matkallakin. Onnistumisen riemu yhdessä teki vaikutuksen! Päivä oli mielenkiintoinen ja todella jännittävä.

Koko juttu alkoi, kun Tea Ikala ilmoitti 5. luokan mukaan ohjelmaan ja perusteli mukaan pääsyn sillä, että kaksi luokkaa on jouduttu yhdistämään ja oppilaille toivottaisiin hyvä yhteishenki.
Sitten oppilaille ei saanut kertoa, että heidät on valittu mukaan, sillä tv-kuvausryhmä oli tulossa tekemään källikuvauksen. Se toteutettiin niin, että normaalin kuullunymmärtämistunnin aikana opettaja poistui kesken kaiken luokasta ja nauhurista alkoikin kuulua mitä kummallisimpia ohjeita kuten: laula Jänis hyppää maassa.
Oppilaat olivat ihmeissään ja piilotetut kamerat kuvasivat koko ajan.
Kun opettaja palasi, nauhalta kuului jälleen normaalisti kuullunymmärtämistarinaa.
Tuntia jatkettiin hetki normaalisti.
Pian salaa kouluun pujahtanut kuvausryhmä tuli luokkaan ja kertoi ilouutisen: teidät on valittu Meidän luokka -ohjelmaan!

Julkaistu 07.09.2018 12:51