Isot ikkunat ja avara näköala tärkeitä

TEEMA: koti ja asuminen

Eini Törmä aloitti kesällä uutena yrittäjänä Ruovedellä. Hän jatkaa edelleen päivätyössä Inwido Finland Oy:n Ruoveden tehtaalla eli entisellä Pihlavan Ikkuna Oy:llä, mutta myy lisäksi ikkunoita ja ovia omassa yrityksessään, Ruoveden Ikkuna- ja Ovipalvelussa.
Ruoveden alueella ei ole ollut myyjää noin vuoteen, kun edellinen vaihtoi työpaikkaa.
– Me olemme kuitenkin Suomen suurimpia ikkunatehtaita, meillä täytyy olla oma myyjä kunnassa, Törmä kertoo sanoneensa työpaikallaan.
– Minulle oli luontevaa aloittaa. Olen aina ollut ylpeä pihlalaisuudesta. Saan työskennellä suuryrityksessä ja asua pienellä paikkakunnalla. Minun on niin helppo tarjota ihmisille Pihla-tuotteita, koska voin seisoa täysin tuotteiden takana.

Viime vuosien kasvava suuntaus on ollut se, että ikkunoita halutaan yhä isommiksi. Törmä kertoo, että ennen ikkunan tarkoituksena oli päästää valoa sisään ja mahdollisuus tuulettaa huonetta.
–Nyt halutaan maisemaikkunoita. Ostetaan esimerkiksi kesämökki, jonka ympärillä on kaunista maisemaa. Halutaan avata sitä lisää asennuttamalla aiempaa isommat ikkunat tilalle. Se on tärkeää ihmisille tänä päivänä.
Iso osa ikkunoita jätetään nykyään uudisrakennuksissa myös ilman verhotankoja ja verhoja samasta syystä: että se, mitä ikkunoista näkyy, näkyy karmista karmiin saakka.

Lisää Ruoveden ikkuna- ja ovipalvelusta sekä muita teemajuttuja lehdessä 19. syyskuuta.

Julkaistu 14.09.2018 13:55