Palamaan syttynyt omakotitalo saatiin pelastettua

Tulipalo. Pirkanmaan pelastuslaitos sai maanantaina 17. syyskuuta hälytyksen noin yhden aikaan iltapäivällä sammuttamaan Honkalantiellä palavaa omakotitaloa.
Palo sai alkunsa keittiöstä, jossa oli sulatettu kynttilöitä. Tulipalossa ei tullut henkilövahinkoja.

Päivystävä palomestari Johannes Valkama kertoo, että rakennus vaurioitui pahiten keittiöstä ja sen vieressä sijainneesta olohuoneesta. Tuli oli levinnyt keittiön ikkunasta yläpohjaan.

- Palo saatiin viime hetkillä hallintaan. Vesikatto ei romahtanut, eivätkä rakenteet menettäneet kantavuuttaan. Asunto on korjauskelpoinen, Valkama arvioi.

Palosta syntyi alkuvaiheessa savua, joka levisi kollisen suuntaan kohti asuinaluetta, mutta siitä ei aiheutunut vaaraa muille asukkaille. Lähellä sijainneet muut omakotitalot eivät myöskään olleet missään vaiheessa vaarassa.

  Pelastuslaitokselta oli paikalla yhteensä kolme sammutusautoa, kaksi säiliöautoa, nostolava-auto ja johtoyksikkö, yhteensä 18 henkilöä. Paikalla oli myös ensihoitoyksikkö turvaamassa pelastustoimintaa.

Rakenteiden purkaminen ja jälkisammutus etenkin sahanpurun ja selluvillaisen eristeen kanssa jatkuivat vielä myöhemmin iltapäivällä.

Julkaistu 17.09.2018 15:15