Hoivakoti Armas avaa pian ovensa

Hoivakodin rakentaminen Ruoveden keskustaan on viimeistelyvaiheessa. Maanantaina vuorossa oli pihan asfaltointia ja saunakiukaan asennus, tiistaina tehtiin takapihan kiveystä ja ovensuuhun ilmestyivät pihakalustepino ja roska-astiat. 

Rakennus luovutetaan tilaajalle avaimet käteen -periaatteella ensi viikolla. Hoivakoti starttaa toimintansa lokakuun toisella viikolla, joten henkilökuntakin on jo tehtäviinsä valittu.
Attendo Armas saa johtajakseen Tiia Maijalan, joka siirtyy tehtävään Virroilta. Siellä hän on ollut käynnistämässä Attendon Keiturin hoivakotia, joka aloitti maaliskuussa 2017.


Hän uskoo, että Keiturin kokemuksesta on apua uuden hoivakodin alkumetreillä.
– Tietää, mitä tehdä ja toisaalta mitä ei kannata tehdä. Toiminnassa on varmasti paljon samaa kuin Attendon Keiturissa, mutta lopulta asukkaat ja henkilökunta luovat paikan ja hengen.
Maijala sanoo, että tavoitteena on virikkeellinen ja arvokas arki, jossa päivät eivät ole samanlaisia.
– Armas tarjoaa kyllä mahtavat puitteet. Avoimet ovetkin pidetään heti, kun saadaan arki rullaamaan, jotta kyläläiset pääsevät paikkaan tutustumaan, lupaa Maijala.

Attendon hoivakotiin ei voi tällä hetkellä hakeutua kunnallisten palveluiden kautta. Keiturin Sote vastaa ruovesiläisten ikääntyvien ihmisten asumispalveluista eikä sillä ole sopimuksia Attendon kanssa hoivakotipalvelujen ostamisesta Armaksesta.
Hyvinvointijohtaja Sari Hellsten kertoo, että tehostetun palveluasumisen lisäpaikkojen tarvetta ei juuri nyt ole. Kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita toteaa, että kunta ei ole sitoutunut millään tavalla Attendon hoivakodin palvelujen käyttöön eikä neuvotteluja asiasta ole vireillä.
Ruovedellä tehostettua palveluasumista on tarjolla tällä hetkellä ryhmäkoti Majakassa, Kotirannassa Ruhalassa sekä terveyskeskuksen toisessa kerroksessa toimivassa Harjukodissa.
Armakseen voi kuitenkin hakeutua yksityisenä asiakkaana, mutta silloin kustannukset maksaa asiakas itse kokonaisuudessaan. Hoivakotiin voi myös tulla asukkaaksi muista kunnista, joissa on käytössä palveluseteli.

Julkaistu 20.09.2018 16:00