Mistä maito tulee?

Avoimet ovet.  Tuula ja Tuomo Ojasen maitotilan avoimet ovet kiinnostivat lauantaina niin naapureita, lapsiperheitä kuin kesäasukkaita. Vieraita kävi päivän mittaan 250.

- Nyt pääsee katsomaan, miten meillä hoidetaan eläimiä ja mistä maito tulee. Pääsee myös silittämään vasikkaa ja katsomaan, miten lypsyrobotti toimii, kertoo Mäyräjärven maitotilan emäntä Tuula Ojanen.

Hän haastaa kuluttajat miettimään ostotottumuksiaan kotimaisuuden kannalta. Suomessa syödään vuodessa 70 miljoonaa kiloa ulkomaista juustoa. Määrä vastaa 700 miljoonaa litraa maitoa.

- Se noin 80 000 lehmän tuottama maitomäärää, valistaa Ojanen.

-Kuluttajan kannattaa katsoa, että tuotteessa on joutsenlippu, Hyvää Suomesta -merkki. Silloin tietää, että raaka-aine on suomalaista. Avainlipputuote ei sitä kerro.

Julkaistu 24.09.2018 16:00