Tero Matilainen on uusi kirkkoherra

Seurakunta. Kirkkovaltuusto valitsi Tero Matilaisen (46) yksimielisesti Ruoveden seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi torstai-iltana 27. syyskuuta. Asiaa esitteli kirkkovaltuustolle vaalin valmistelusta vastannut Sääksmäen  rovastikunnan lääninrovasti Seppo Jarva. Kirkkoherrakandidaatteja oli yhteensä kolme.

Jarvan mukaan Matilaisella oli tehtävään eniten johtamiskoulutusta ja työkokemusta. Myös Tampereen Hiippakunnan tuomikapituli ja Ruoveden seurakunnan kirkkoneuvosto olivat Matilaisen kannalla.

Tero Matilainen kertoo saaneensa tiedon valinnastaan teiskolaiselta ystäväperheeltä, joka oli seurannut Ruovesi-lehden Facebook-sivua. Sitä kautta hän sai myös pian ensimmäiset onnittelut ja tervetulotoivotukset seurakuntalaisilta.
  – Olen iloinen ja kiitollinen Ruoveden seurakunnalta saamastani luottamuksesta, Matilainen sanoo.

Hänestä  valtuuston yksimielinen valintapäätös antaa hyvän pohjan aloittaa tehtävässä. Matilainen neuvottelee työn aloittamisen aikataulusta vielä tänään nykyisen työnantajansa kanssa.
  – Tavoitteeni on päästä aloittamaan vuodenvaihteessa.

Perhe on miettinyt paikkakunnalle muuttoa:
  – Ruovedelle muutto on tulevaisuuden suunnitelmissamme ja toiveissamme, mutta tässä vaiheessa tahdomme tarjota kahdelle vielä kotona asuvalle lapsellemme mahdollisuuden käydä koulunsa loppuun Tampereella. Sopivan työasunnon löytyminen Ruovedeltä helpottaisi siirtymäajan järjestelyjä.

Entä tuletko tänne jäädäksesi?
  –  Toivon voivani kotiutua Ruovedelle, Tero Matilainen vastaa.

 Matilainen työskentelee tällä hetkellä Messukulän seurakunnan vastuupappina. Sitä ennen hän työskenteli vuosia Teiskon seurakunnan kirkkoherrana.

Artikkeliin lisätty Matilaisen kommentteja pe 28.9. klo 12:18

Julkaistu 27.09.2018 20:49