Yhteistyöstä lisää turvallisuutta

Turvallisuus. Poliisin johdon edustajat tapasivat poliisin paikallista henkilökuntaa ja kuntien johtajia viime keskiviikkona Virroilla. Sisä-Suomen poliisilaitokselta läsnä oli poliisipäällikkö Timo Vuola, apulaispoliisipäällikkö Osmo Ovaska, rikostorjuntasektorin päällikkö Ilkka Laasanen, rikoskomisario Kari Aaltio, ylikonstaapeli Matti Vigren ja viestintäpäällikkö Nina Juurakko-Vesikko. Tapaamisessa kuntia edustivat Ruoveden kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita ja Virtain kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki.
– Keskustelimme henkilöstön kanssa, missä mennään, ja olemme kuulleet heidän toiveitaan. Hyviä keskusteluja oli myös kuntien johtajien kanssa, Vuola kertoo.

Monelle suomalaiselle on ollut korkean kynnyksen takana soittaa hätänumeroon poliisin asioissa. Mutta jos esimerkiksi kohtaat rattijuopon tai veneesi perämoottori on varastettu, saat soittaa hätänumeroon 112.
Toki arkisin virka-aikaan voi ruovesiläinen soittaa myös Virtain poliisin numeroon 0295 445 306. Numerosta vastataan, miten virkatehtäviltä ehditään arkipäivisin aamukahdeksan ja iltapäiväneljän välillä.
– Ihmisten ei tarvitse arkailla. Jos esimerkiksi yksi kerrostalon asukas häiriköi ja metelöi yöllä niin, etteivät töihin aamulla lähtevät saa nukuttua, voi soittaa hätänumeroon, apulaispoliisipäällikkö Osmo Ovaska kertoo.
Hätänumerosta ei kysytä neuvoja. Jos ihmisellä on tarve saada tietoa esimerkiksi aselupiin tai vaikka auton renkaisiin liittyen, hän saa ohjeita virka-aikaan Virtain poliisin numerosta tai valtakunnallisesta neuvontapalvelusta 0295 419 800.

Myös muista sekä yleisistä että ajankohtaisista aiheista tapaamisen aikana keskusteltiin. Koko juttu luettavissa Ruovesi-lehdessä 3. lokakuuta.

Julkaistu 28.09.2018 13:24