Ruovesi 1918 seminaari jatkuu

Sisällis -ja vapaussotaa käsittelevä Ruovesi 1918 seminaari sai viime kevättalvena hyvän vastaanoton. Seurakuntasali täyttyi kuulijoista ja keskustelijoista kaikissa kokoontumisissa. Aiheet veivät mukanaan. Paikkakuntamme tilanne ennen sotaa, täällä käydyt  sotatapahtumat ja  Ruovedellä tapahtumissa taisteluissa ja terrorissa surmansa saaneet on nyt käsitelty. Suunnitellun mukaisesti seminaari jatkuu tänä syksynä kahdella kokoontumisella.

Ensi sunnuntaina 7.10. klo 14 – 17 aiheena ovat Ruoveteläiset vankileireillä. FT Sami Suodenjoki selvittää v.1918 vankileirijärjestelmää keskittyen muun muassa Raahen ja Tammisaaren vankileireihin, joilla oli ja menehtyi paljon ruoveteläisiä. Arkistovirkailija Erkki Visala käy läpi kotipaikkakuntamme ihmisten kohtaloita selvittäen Ruoveden henkilötappioita niin sodan aikana, vankileireillä kuin sodan jälkeenkin.

Marraskuun kokoontuminen siirtyy seurakuntavaalien tähden viikolla eteenpäin. Uusi ajankohta on sunnuntaina 18.11. klo 14-17. FM Anna Warsell käsittelee tuolloin luennossaan sotaorpokysymyksen hoitoa ja sodan jälkimaininkeja Ruovedellä. Joulukuulle on suunnitteilla seminaarin palautetilaisuus. Sen sisältö ja yksityiskohdat ovat vielä valmisteluvaiheessa.

Julkaistu 03.10.2018 10:23